mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Rörelse med många ben

13-03-22

"Många ben att stå på, och lite för mycket jobb" då trivs Magnus Bergman, ägare till företaget Löa Bilsevice/Vulkcentralen. När Kopparbergar'n kommer och hälsar på en dag, hittar vi dock Magnus och hans medarbetare Anita Aldén och Jonathan Nilsson i fikarummet.

- Bilverkstan är basen i rörelsen, men under de intensiva perioderna med däckbyten vår och höst hinner man inte myckt annat, berättar Magnus. Värst är det på våren, då bilägarna bara har två veckor på sig att byta från vinter- till sommardäck. Mellan första och femtonde april ska det ske. Det blir långa vardagar då, och ibland får man ta till helgerna också. Men annars är verkstan viktigast.

Vi servar och reparerar alla märken, och vi har utrustning som felsökningsdator och avgasprovare.

- Vi lagar inte bara bilar, utan cyklar, mopeder och motorcyklar, trädgårdsmaskiner och sånt, fyller Anita Aldén i.

Anita jobbar halvtid med kundmottagning och kontor, sköter butiken och "fixar och donar".

- Vi lagar och servar alla fordon kompletterar Jonathan Nilsson som är utbildad bilmekaniker och jobbar sen ett halvår tillbaka i verkstan, men även på kontoret ibland.

Vi har kärruthyrning och bussgods...

Vi tvättar och städar bilar...

Tar hem 4-hjulingar på beställning...

Butik med biltillbehör och reservdelar...

Kaffeautomat och godis...

Service av tidningsdistributionens bilar....

Och kommunens...

Magnus själv är också utbildad bilmekaniker, men jobbade i 13 år som traktormekaniker åt Ramsbergs Maskiner med ett aebetsfält som sträckte sig upp till tjugo mil från hemorten.

- Det blev många och långa resor då, säger Magnus.

Sen blev det eget företag, och namnet, Löa Bilservice har fått följa med, när flytten till Kopparberg blev av 2005.

- Men det verkar att ha blivit något av en allservice, säger vi från Kopparbergar'n.

Magnus håller med.

- Man får aldrig vara omöjig, säger han. Det gäller att se vad som kan utvecklas och att göra det i lagom takt. Jag har planer på att bygga ut med en verkstadsdel till, och en tvätthall.

Och så har vi ju en viss tillverkning här också fortsätter Magnus. Det är skyddsboxar till transport av nödraketer och bälteskuddar.

Genom sin far, som jobbade på LIAB fick han veta, att man sökte ett nytt emballage, och det utmynnade i en förfrågan från England till flera företag i Europa, och så föll slutligen valet på den prototyp av metallnät, som Magnus skickat in.

Tillverkningen omfattar nu ett par tusen raketboxar om året, och några hundra för krockkuddarna. Det är sånt som är bra, att ta till, om det är lite tunt med jobb på ett annat område.

- Jag trivs bäst, när det är lite för mycket arbete som väntar, då jobbar jag mest effektivt, avslutar Magnus Bergman på Löa Bilservice/Vulkverkstan.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm