mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Välljudande besök

13-03-27

Vasakvartetten från Göteborg konserterade i Kopparberg i lördags.
En glad stämning med många skratt präglade konserten med Vasakvartetten i Ljusnarsbergs kyrka i lördags, den 13 mars. Församlingen och kammarmusikföreningen samarbetade som arrangörer. De fyra verken som stråkkvartetten valt av Haydn Dvorak, Ravel och Piazolla fyllde ut konserttimmen perfekt i den något kylslagna kyrkan, men man hade gärna hört ännu mera. 
Publiken visade stor uppskattning och t o m en ny ny medlem
anmälde sig till kammarmföreningens årsprogram på stående fot till ordföranden i föreningen. Bra inititiv: föreningen är inte så stor ännu.

Violinisten Victoria Stierna leder kvartetten och är verkligen redan en stjärna
Det råder en glad och demokratisk stämning bland de fyra drygt 21-åriga medlemmarna i kvartetten, Victoria Stjerna, Zaida Ponthin, Martin Cederstrand och Gabriel Elfberg, som tidigast lärde känna varann som elever vid Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg.
Kvartetten spelade nu i Kopparberg för andra gången och återkom nu nästan exakt två år efter sitt förra besök. De kan alltså lätt bli en tradtion här i bygden..

Efter konserten och den efterföljande supén återvände sen de fyra musikerna till sina respektive musikhögskolor i Stockholm (Edsberg),
Göteborg och Malmö efter en natt i en av stugorna på soliga Klacken. ,

Den lilla publiken kunde nöjt konstatera att Kopparberg har ett intensivt musikaliskt utbud av hög klass med stor omväxling.
Nästa gång är det Bergslagernas spelmansgille som framträder lördagen den 13 april i Församlingshemmet., också då kl 18.
Om en månad, den 21 april, blir det sedan pianotrio i församlingshemmet med EKG-trion.

Text och bilder: John Björklund , 0580-713 64

 

Kommentera

 

mm mm