mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Unga Allergiker i Bergslagen

13-03-20
Ja, så heter den nya förening som bildades den 17/3 i Astma- och Allergiföreningens lokal. Rickard Didic var ordförande och runt bordet satt idel unga personer, beredda att engagera sig i arbetet att förbättra för ungdomar med allergier av olika slag. 

Först funderade man över föreningens hela namn, men det tog inte lång stund förrän man hade lagt till "i Bergslagen" på det redan beslutade "Unga Allergiker". 

Nödvändigt var också att få fram stadgar och det första man beslutade där, var att föreningen ska vara för ungdomar 6-29 år med astma och/eller allergi av något slag. Det är samma som Riksstyrelsen har.

Vidare ska man sprida information om allergier. Minst en artikel ska vara införd i lokaltidningen varje år.

Man ska också arbeta med projektet "Näven i Bordet", ett projekt där man går till olika restauranger och kaféer och frågar om mjölkfritt, laktosfritt, glutenfritt m.m. för att öka möjligheten för alla att kunna få det man behöver.

Sist men inte minst ska man  jobba för att ge unga en meningsfull fritid och en möjlighet att engagera sig i föreningen.

Det fanns t.ex. förslag på go-cart, bowling och paint-ball och man ska också ha loppis och fester i samarbete med Astma- och Allergiföreningen.
Styrelsen ska hela tiden föja upp ekonomin.

Under mötet tog man paus för pizza. Det krävs energitillförsel för att vara riktigt kreativ och effektiv.

- I samband med ett medlemsmöte kommer vi att ha någon jätterolig aktivitet, säger Rickard. 

Till styrelsen valdes: Ordförande: Rickard Didic,Kopparberg,12 år. Kassör: Wiveca Wendin,Lindesberg,24 år. Ledamöter: Rikard Wendin, Lindesberg, 25 år och Linnea Didic´, Kopparberg 9 år. Dessutom finns det en ledig plats i styrelsen om någon mer skulle bli intresserad. 

Kontakt:
Rickard Didic
070 395 79 86
Rickard.didic@telia.com

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm