mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Samlade krafter för kyrkan

13-03-25

Foto: Lars Borg

För cirka en månad sedan tillkännagav Thyra Lundell, att Samling för kyrkan i Ljusnarsberg inte skulle ställa upp i det kommande kyrkovalet.

- Själva föreningen finns fortfarande kvar, så finns det några som har intresse av att vara med och styra Ljusnarsbergs Församling nästkommande fyrårsperiod så hör gärna av er, sa Thyra den gången

Och nu verkar hon ha fått positivt svar på sitt upprop, i och med att både Moderata Samlingspartiet och Centerpartiet går till val tillsammans med Samling för Kyrkan i Ljusnarsberg.

Kyrkorådets ordförande, Sivert Bäck (c) berättar för Kopparbergar'n att det är svårt för mindre partier att fylla en egen lista, och att det dessutom finns stora fördelar med samarbete, när det gäller kyrkan. Han säger också att man förde en diskussion kring namnet på den nya konstellationen, men att man fann det mest praktiskt att uppträda under det redan registrerade namnet.

Också Margareta Svensson (m) är nöjd med situationen.

Moderata Samlingspartiet centralt har ju lagt ner det kyrkopolitiska arbetet, men det finns ju ändå partimedlemmar som gärna vill arbeta med de frågorna lokalt och på det här sättet kan vi också vara med.

Thyra är förstås också glad.

På det här sättet blir det ju en fortsättning för Samling för Kyrkan i alla fall.

Här nedan följer pressmeddelandet från de samarbetande parterna.

Inför Kyrkovalet 2013

Så har det gått fyra år sedan det var kyrkoval senast. Det är fyra år av förändringar i samhället och Svenska Kyrkan har kämpat hårt för att bli en organisation som har en given plats i samhällets utveckling.

Förtroendevalda, anställda och volontärer har gjort ett gott arbete.

Men nu är det dags att ta nya tag igen. Förhoppningen är att få en grupp förtroendevalda som består av både erfarna och nya personer. Alla organisationer behöver fyllas på med nya krafter och nya ideer.

Våra barn döps och konfirmeras. De går på barnverksamhet. Man gifter sig i kyrkan. För många är söndagens gudstjänst ett måste för återhämtning och gemenskap. Musiken i kyrkan är också väldigt viktig, inte minst kyrkokören. Det ges ofta fina konserter med kyrkan som arrangör.

Till sist tar vi farväl av någon kär familjemedlem eller vän, får tröst och framtidstro av prästen. Kyrkan har en ledande ställning när det gäller att ta hand om oss vid olyckor och andra trauman i våra liv. Hela livet har vi en relation till Svenska Kyrkan.

Den förvaltar också många kulturskatter som berättar om gamla tider och seder. Kyrkan är en stor del av vårt kulturarv. Det gäller att förvalta detta på ett bra sätt.

Så vi uppmanar alla er som känner för denna verksamhet. Tveka inte. Ta kontakt med någon av nedanstående för information.

Under namnet Samling för kyrkan i Ljusnarsberg vill vi samla alla er som har ett levande intresse för Svenska Kyrkans verksamhet.

Sivert Bäck, Centerpartiet 
Margareta Svenson, Moderata Samlingspartiet 
Thyra Lundel, Samling för kyrkan

Kommentera

 

mm mm