mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Jubileumsåret inleds

13-03-08
I sommar ska Barberaren i Sevilla bli höjdpunkten i Opera på Skärets 10-årsjubileum, och det praktiska förberedelsearbetet har redan börjat. En dörr stod öppen, och Kopparbergar'n, känd för sin nyfikenhet, kunde förstås inte motstå frestelsen att titta in för att se vad som försiggick i den stora röda "ladan".

Därinne träffade vi Elof Lassfolk och Amadeus Helin som var i färd med att riva den gamla scenen från förra året. En stor del av scenen är svängbar, men det är ännu inte bestämt om den faciliteten kommer att utnyttjas i år också.

Helt klart är det däremot att scengolvet skall byggas ut längs långsidorna och framför orkesterdiket, så att en del framföranden kan ske även där.

Elof och Amadeus följde med och visade oss över till kammarscenen där allt stod klart för Konserten Winterreise som har premiär nu på lördag, den 9 mars.

-Det ska bara in några stolar till, förklarade Elof.

Kopparbergar'n kommer naturligtvis att närvara på premiären och har även för avsikt att här i spalterna berätta om sina upplevelser. Här måste dock i ärlighetens namn bekännas att Kopparbergar'n själv inte vet särskilt mycket om musik, så det får bli en ganska subjektiv skildring.

Å andra sidan är detta kanhända inte någon större nackdel, för denna nättidning skrivs av "vanligt folk" för "vanligt folk".

För den som eventuellt redan nu vill veta lite om premiärkonserten Winterreise och de artister som framför den, har vi sammanställt några uppgifter på Kultursidorna.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm