mmm

 

- mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

"Ryska" framgångar för SFK

13-03-28
Medan denna artikel försöker hitta sin form, poppar en gammal historia från mitten av förra århundradet upp i skribentens minne, och kanske passar den i sammanhanget, kanske inte.

Men skit samma, här kommer den i alla fall:

Efter andra världskriget lades många industrier om till civil produktion, så också i Sovjetunionen som med den enkla folkbilen Moskwitch försökte motorisera riket. Bilen var dock svår att marknadsföra, dels på grund av usla prestanda och dels för att folk inte hade råd att lägga ut flera årslöner på en bil, och de som hade råd köpte hellre en Amerikanare.

I ett försök att göra Moskwitchen mera populär, beslöt man att utlysa en tävling mellan en Moskwitch och en amerikansk Ford.

Hur det gick? - Ja Forden sopade förstås mattan med ryssbilen och varvade den flera gånger om, men det hindrade förstås inte den officiella pressen Pravda (Sanningen) att dagen därpå meddela:

Vid gårdagens Internationella tävlingar på Moskvas Motorstadion belade den sovjetiska Moskwitchen en hedersam andraplats medan den amerikanska Forden hamnade näst sist!

Nu över till vårt referat, som förhoppningsvis håller sig till sanningen bättre än självaste Pravda.


Foto: Dubble guldvinnaren Jürgen Puls Askersunds FK

När resultatet av den årliga fototävlingen Närke Bergslagsfoto i helgen tillkännagavs, visade det sig att Ställdalens Fotoklubb fortfarande är den bästa, men endast i Ljusnarsbergs kommun! Tyvärr räckte detta inte till seger över alla de andra deltagande klubbarna, men med lite lokalpatriotiska vinklingar får vi ändå känna oss stolta över framgångarna. Detta är till stor del Emmy Draxlers förtjänst, eftersom hon hade tre av sina bilder placerade bland de bästa och dessutom fick hon bronsplakett och diplom för sina digitala bilder av grisar.

"Tävlingens bästa porträtt" sa juryn om en av dem.

Gunnar Björkman hade en av sina bilder högt placerad i färgklassen och var bäst från den egna klubben med den, medan Björn Öringbäck hamnade på bronsplats i den svartvita klassen.

I övrigt var det inga lysande resultat av Ljusnarsbergarna.

Värd för arrangemanget denna gång var FK ZOOM från Odensbacken som skötte uppgiften på ett utmärkt sätt, vilket resulterade i en trivsam, trevlig och spännande dag.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm