mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

LFK gäst hos SFK

13-03-07
Den något kodliknande rubriken handlar om utbyte mellan fotoklubbarna i Lindesberg respektive Ställdalen. På tisdagkvällens möte i Bruksgården var det nämligen gästerna från Lindesberg som svarade för underhållningen i form av sex bildspel.

För den oinvigde kan man enklast beskriva ett bildspel som ett antal bilder med gemensamt innehåll, oftast ledsagade av musik. För övrigt kan bildspel vara väldigt olika, vilket Lindesbergarna bevisade. LFK:s orförande, Rolf Karlsson, inledde visningen med exotiska bilder från Sydostasien och mötesdeltagarna fick sedan njuta av andra fantastiska bilder från Cuba, Alaska och Hurtigrutten tagna av Kjell Gustavsson, Gunnar Nilsson samt Bo och Ruth Müller. Paret Müllers bilder var tagna med en äldre digitalkamera med förhållandevis låga prestanda, men visade sig ändå hålla en förvånansvärt hög kvalitet.

Där fanns också ett bildspel med vackra men ibland svårtolkade bilder av Fredrik Eriksson, och så Håkan Drugges svartvita bildspel från Kungsgatan i Lindesberg 1982. 
Förlåt alla ni andra, men det må utan omsvep erkännas att för undertecknad var det här kvällens höjdpunkt, och det av framför allt två skäl.
Dels gav mig Drugges bilder en enorm nostalgitripp, och dels tror jag, alla vackra tävlingsbilder av blommor småbarn solnedgångar och annat till trots, att de rena reportagebilderna har ett värde i sig som är större än allt annat. Men det förutsätter förstås att betraktaren har någon slags relation till bilden. I mitt fall träffade redan första bilden rakt in i hjärtat – min mors affär och bostaden ovanpå! Att jag sen också kände igen alla andra företag längs gatan och en hel del av de människor som fick sin inkomst ur dem gjorde inte saken sämre. Och sen att få allt detta knutet till en viss punkt på evighetens tidslinje, det var stort! Tack Håkan! Men nu lämnar vi det personliga.



Värdklubben, det vill säga Ställdalens Fotoklubb, hade också annat på programmet, bland annat redovisades resultatet av Klubbmästerskapets första etapp. Där vann Annika Zetterlund med 34 poäng och hon hade också bästa bilden, ett porträtt av en ko. På andra plats kom Märta Dahlberg 32 poäng och trea blev Gunnar Björkman 28 p.

Ställdalens Fotoklubb har också haft sitt årsmöte nyligen, och bland annat presenterade Thyra Lundell ett förslag till nya stadgar. Förslaget antogs, men då det krävs beslut på två årsmöten varav minst ett måste vara ordinarie, beslöt årsmötet att mötet i april också skall ha status av årsmöte. Då kommer även ett par andra frågor från årsmötet att få sin slutgiltiga lösning.

När årsmötesförhandlingarna var klara, avnjöts en bricka kallskuren mat med potatissallad och exotiska frukter från ICA.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm