mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Musikaliskt besök i förskolan

13-03-14

I måndags hade förskolebarnen på Garhytteskolan besök av en musikant, eller skall vi kanske säga gycklare, som underhöll med musikaliska upptåg. Thomas Lundkvist från Lindesberg hade med sig några ovanliga instrument och en del annan rekvisita och barnen var förstås nyfikna och förtjusta.

Ur en sjungande mortel trollade Thomas fram ett äpple och en kungakrona av papper gav ljud ifrån sig om någon kom nära med handen.

 

En musikalisk kortsaga, där bland annat en drake och ett moln var inblandade, spelades upp med barnens benägna bistånd, och när Thomas vandrade iväg, spelande på krumhorn, följde barnen efter, nästan som i sagan om råttfångaren från Hammeln. Fast Thomas drog inte så långt bort och alla barnen kom till rätta igen.

Bakgrunden till föreställningen är att Ljusnarsbergs kammarmusikförening har fått ett erbjudande från Västmanlandsmusiken som också står för kostnaderna i samband med framförandet.

Beträffande artikelns bilder så bör här nämnas, att personalen upplyste om att man har en policy som säger att man inte får ta bilder av barnen.

På våra bilder förekommer därför endast nackar/ryggar av barnen och besökaren/underhållaren utgör centrum för uppmärksamheten.

En striktare tolkning än så, skulle starkt begränsa våra möjligheter att rapportera om trevligheter som försiggår i skolan/förskolan.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm