mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Hoppe hoppas på ungdomar

13-03-13

I onsdags kväll hölls ett nytt möte mellan Jimmy Hoppe och befolkningen i Ställdalen. Drygt 40 personer närvarade den här gången, och även om medelåldern var hög, så fanns där också ett antal ungdomar bland åhörarna.

Jimmy Hoppe berättade inledningsvis att han var förkyld och hade feber, men genomförde ändå mötet leende och med gott humör.

Precis som vid förra mötet berättade Hoppe mycket själv, men han gav också utrymme för frågor från åhörarna och under fikapausen slog han sig ner tillsammans med ungdomarna för att lyssna på deras önskemål och åsikter. Tonen var hela tiden sansad från båda sidor, och mötet kom mera att handla om Ställdalens framtid än om asylboende. Men så är det för närvarande bara "en handfull gubbar" som är kvar på hotellet.

Jimmy Hoppe själv, som under första året bara besökte Ställdalen tre gånger, gör nu regelbundna turer dit för att vara insatt i utvecklingen.

Det blev centrumhusen som diskuterades mest. Enligt Hoppe vill Migrationsverket ha ett tiotal lägenheter för asylboende i stället för hotellet, och lyxlägenheterna för norrmän är fortfarande med i planerna. Men renoveringsbehoven är stora.

- Man blir mörkrädd när man ser hur mycket som måste åtgärdas, sade Hoppe. Det kostar miljoner och kommer att ta år. Exakt vad husen skall användas till är inte klart, men det löser sig vartefter, trodde Hoppe.

- Varför inte äldreboende? undrade någon i åhörarskaran.

Hoppe trodde att det skulle kunna vara möjligt i markplanet men det saknas hiss till de högre belägna lägenheterna.

Jimmy Hoppe berättade också att i samband med renoveringarna kan allmänheten få möjligheter att köpa byggnadsmaterial, vitvaror, möbler osv.

Han framlade återigen tankarna på någon slags kombo-verksamhet, att på ett eller annat sätt ordna en träffpunkt, pizzeria, café, affär och ungdomsaktiviteter. Men han betonade också att han själv inte ämnar starta och driva ett sånt projekt. Det måste Ställdalsborna göra själva, menar Jimmy Hoppe.

- Varför nappar ingen? frågade han.

- För att ingen tror på dig! hördes en röst svara.

Det gav upphov till en hel del munterhet, från båda håll faktiskt, och visade vilken skicklig debattör Jimmy Hoppe är.

Han förnyade också ett tidigare erbjudande till ungdomarna som gällde en årshyra av två lägenheter, biljardbord och musikanäggning och under kafferasten ägnade han sig åt att prata med dem. Ett nytt möte mellan Jimmy Hoppe och ungdomarna ska ske om tre veckor, och sedan blir det ett nytt stormöte med allmänheten i maj.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm