mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Grekiskt i centrum

13-03-21

Namnet på skylten berättar att här, mitt i Kopparberg kan man faktiskt beställa grekisk mat.

Sedan i augusti förra året är det Huseyin Karakas som driver restaurangen tillsammans med pizzeria och gatukök på Bergmästaregatan.

- Restaurangbranchen kan jag, säger Huseyin, med äkta stolthet. Jag har jobbat i den hela livet.

Huseyin kom till Sverige i slutet av 90-talet och har haft arbete hela tiden sen dess, bland annat i Säter. Under några år distribuerade han varor med lastbil, och det var på så sätt som han upptäckte lokalerna där restaurangen är belägen.

- Rörelsen gick nog inte så bra för de förra ägarna, men jag såg att det fanns stora utvecklingsmöjligheter, så jag erbjöd mig att köpa den, berättar Huseyin. Jag ville gärna ha en egen restaurang, och det har jag nu.

Jag driver det som ett familjeföretag, fortsätter Huseyin. Vi är nu fyra personer som jobbar här, och vi är alla släkt.

Här finns något för alla hungriga. Lunchbuffé serveras vardagar 11 – 14 och det finns alltid minst tre rätter att välja på. Panpizza och mozarellaost finns alla dagar. Efter 14:00 kan man beställa från a la carte menyn med svensk och grekisk mat. Restaurangen har också fullständiga rättigheter för öl, vin och sprit.

Vardagar är det öppet till 22 (på sommaren till 23). Fredag – lördag kan man dock få sitta kvar och trivas ända till 01:00.

- Till sommaren ska vi bygga om uteserveringen berättar Huseyin Karakas vidare. Det ska bli trägolv och en avdelning för de som vill ha sol och en annan för dem som föredrar skugga. I dag finns det ett 50-tal platser i själva restaurangen, men det finns möjligheter att expandera.

För den som hellre vill ta med sig mat hem, har vi hämtmat alla dagar, avslutar Huseyin Karakas.

Kopparbergar'n ville förstås avsmaka dagens buffé, och kunde konstatera att den var välsmakande.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm