mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

"Min plats på jorden"

13-05-28

Detta var temat när Hörkens & Ljusnarsbergs kyrkokörer hade sin vårkonsert. Musiken var idel gospel och trad i de svarta amerikanska slavarnas anda. Kyrksalen riktigt gungade av de medryckande tonerna och kören gjorde ett fantastiskt framförande.

Uppslutningen var god, kanske för att det alltid från Kopparberg går gratis buss, som plockar upp folk efter vägen på ordinarie busshållplatser, men naturligtvis pockså för att vi har vant oss, att när Viveka Sjödell och kören är i aktion, då låter det bra.

Just den här kvällen hade kören förstärkning av Elina Hultman från Arboga, en mycket kunnig och driven solist och pianist. Hon har en fantastisk röst, som oerhört fint kompletterade körens stämmor.

Vi frågade Elina hur det kom sig att hon hade kontakt med Hörken.

- Viveka och jag jobbade en del ihop när jag arbetade som kantor tidigare, svarade hon, men nu är jag frilansare. 

 

De flesta sångerna var på engelska den här kvällen, men några ord av Viveka Sjödell före sångerna förklarade vad de handlade om och ett par var också på svenska, tex "Min plats på jorden" av A. Hansson/F. Kempe.

Avslutningen med "Thank you for the music" av B. Andersson var en riktig höjdpunkt, då hela kören strålade av sångarglädje.

Men... visst blev det ett extranummer på det, i synnerhet som åhörarna stod i bänkarna och applåderade.

Text: Inger Aftonljus

 

Kommentera

 

mm mm