mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

PRO:are på rymmen

13-03-29
PRO Kopparberg förlade vårsäsongens sista möte till Löa Bygdegård i stället för på det gamla vanliga stället, församlingshemmet.

De som ville, kunde bli bussade till platsen "utan extra kostnad" som det brukar heta i reklamen. Men många föredrog ändå biltransport. Hur är det med miljötänket då?

Vid de sedvanliga mötesförhandlingarna konstaterades att ytterligare tre medlemmar kunde räknas in i föreningen och Frida rapporterade från Må-bra-dagarna i Sannahed, som hon bevistat. Trots riktigt dåligt väder kom det ändå cirka 250 personer, som tampades i trekamp pilkastning, hästskokastning och bingopromenad.

Frida har också hand om söndagarnas bingopromenader här på hemmaplan i samarbete med korpen. Varje söndag mellan klockan 10 och 11:30 kan man delta och man behöver inte vara pensionär för att vara med. Det finns olika banor från gång till gång, men starten går alltid från "Esters kiosk" vid Malmtorget.

Vidare diskuterades olika resmål, och majoriteten bland de närvarande förordade Siljan Runt. Datum för resan sattes till 26 juni.

En ny datakurs i höst aviserades också. Den ska vara gratis för deltagarna eftersom staten står för kostnaderna. Men det ska ju finnas lärare också! Visserligen är lärarlönerna låga, men helt gratis???

Efter mötesförhandlingarna underhöll Karl-Ola och Eja med dragspelsmusik och sång. En och annan historia blev det väl också. Bland annat hade Elsa Jansson, känd från "hört på byn"-sidan i Kopparbergar'n, hittat ett par godbitar till i sin låda.

Fika är ju obligatoriskt på PRO:s möten, och denna gång var det helt gratis för alla. Lotterier hör också till förstås, men där fanns det som vanligt både vinnare och förlorare.

Nästa möte blir inte förrän i september, och även andra aktiviteter ligger nere under sommaren, men boulespelet måndagar och fredagar är igång på tallheden.

 

mm mm