mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Plantor bytte ägare

13-05-25

I torsdags var det dags för trädgårdsföreningens årliga plantbytardag, som traditionsenligt förlades till Annas Café i Löa. Tiden var utlyst till 18:00 och drygt 20 förväntansfulla medlemmar slöt upp.

En kraftig regnskur som bröt ut ungefär samma tid, var nära att omintetgöra hela tillställningen. Men medan man som bäst diskuterade ifall plan B borde innebära bakluckeloppis eller att flytta arrangemanget till en plats under tak, upphörde regnet ungefär lika plötsligt som det började.

Lådor med plantor av allehanda växter, såväl nytto- som prydnadsdito plockades ut ur bilarna och snart var kommersen i full gång.

Många hade tomatplantor med sig, men här gick det trögt med affärerna, eftersom de flesta redansparat undan för eget behov hemma. Blommor gick bättre, liksom gurka, sallad, gyllenbär (physalis) kryddväxter och chili.

Mest handlade det om att man byte med varandra, men den som eventuellt inte hade något bra bytesobjekt, fick i stället betala en slant.

Affärerna var dock inte det viktigaste, utan framför allt gavs här ett tillfälle att prata med likasinnade och ge och få praktiska råd om odlingarna. När byteshandeln var över, avslutades träffen över en kopp kaffe med kaka inne på Annas Café.

 

mm mm