mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Öppet hus på XL-Bygg och Solab

13-05-12
För 12:e året i följd har de båda firmorna på Kaveltorp samordnat en öppet-hus-helg i maj, med visningar, specialerbjudanden, servering mm, och det har med tiden blivit något av en folkfest.

- Varje år är det samma rusch, säger Niclas och Linda på XL-Bygg. Först, på morgonen, undrar man lite hur det ska bli, men sen drar det igång.

Det är väl i och för sig inte så konstigt att folk strömmar till, när hela sortimentet fått en prissänkning på 20 %!

- Det har nästan varit för mycket folk, säger Julia Ardesjö, som hjälper kunderna med diverse saker som att surra fast lasten före hemfärd. Nu på eftermiddagen känner jag att jag hinner med att ge kunderna mer tid och bättre bemötande.

Under vårt besök träffar vi Lars och Erik Haneskog, som handlar virke till ett växthus på 24 kvadratmeter. Växthuset ska bli en försenad 70-årspresent till mamma Lena Haneskog i Dammen.

Lars bor annars utanför Uppsala, och Erik i Örebro.

Erik driver för övrigt paintball-företaget Batalj, som är ett av Europas största i sitt slag. 

- Den 25 – 26 maj blir det ett stort event i Stråssa gruvområde, berättade Erik.

Kopparbergar'n, som vanligtvis bara skriver om saker som händer i Ljusnarsberg, har för avsikt att successivt utvidga bevakningsområdet, och kommer troligtvis att rapportera om "Striderna".

När inköpen klarats av, smakade det bra med varm korv och en mugg kaffe, som XL-bygg bjöd alla besökare på, och den som inte ville ha kaffe kunde få annan dryck i stället, samt godis.

Sen knallade vi över till Solab, där kommersen också var i full gång, för även där är det lite speciellt denna lördag och söndag. Fortsättning följer!

Kommentarer

Anna
Så roligt om ni har möjlighet att göra ett reportage om Batalj. Det är helt makalöst att se hur det gamla gruvområdet lever upp när flera hundra glada människor samlas för "biggame". Batalj står för arrangemang som årligen drar flera tusen människor till bygden. Jag ser fram emot att läsa artikeln och se på vackra bilder från stridens hetta.

mm mm