mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

En riktigt trevlig helg!

13-05-26
Det är Mors dag den 26 maj, och det gläder säkert många. I centrum står mor själv, och familjen gratulerar med blommor och presenter. Har barnen vuxit upp, kommer de på besök med sina egna familjer, och det blir kaffe och tårta, och kanske middag ifall de har rest långt.

Andra barn bor så långt bort att en resa är så dyrbar och tidskrävande, att mor måste nöja sig med något billigare, som ett telefonsamtal kanske. Eller ett elektroniskt vykort, eller i varje fall en rad på Facebook.

En del mödrar har mist sitt/sina barn, och det finns barn som mist sin mor, och det finns kvinnor som gått ofrivilligt barnlösa genom livet. Det finns kvinnor som ännu inte fått barn, och kvinnor som inte vill ha några. Ingen av dem lär få någon uppvaktning eller bli firade på mors dag. Men det finns faktiskt också familjer, som i och för sig har möjlighet att fira Mors dag, men som föredrar att strunta i alltihop.

Till alla er som känner igen er i det inledande stycket, och som kan och vill fira Mors dag på det traditionella sättet, vill vi önska en riktigt trevlig helg!

Och till alla er, som mera hör hemma i andra eller tredje stycket önskar vi en precis lika trevlig helg, tillsammans med era närmaste, en god vän, hunden, katten eller alldelses på egen hand!

Kommentar

Verkligen fint och bra skrivit på alla sätt.
Det stämmer ju så bra.
Jag är mamma och har mina barn, barnbarn på nära håll. Min Mamma hon dog 2007. Hon skulle även haft födelesdag idag.
Jag tänker på henne lite extra idag.
Men jag tänker även på alla kvinnor som är ofrivilligt barnlösa. Och de som valt att inte skaffa barn. Respekt för dem med.
Alla vi får försöka Fåna Denna Underbara Dag. På det sätt som passar var och en bäst.

/Bm

mm mm