mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Rasande strider i Stråssa

13-05-27
Rapport från vår krigskorrespondent.

Den senaste tiden har oroshärdar blossat upp på olika platser i Sverige, och situationen har snabbt blivit kaotisk. Att något liknande skulle kunna inträffa i annars så fredliga Stråssa, kunde så sent som förra veckan verka helt osannolikt. Ändå har där under helgen pågått regelrätta väpnade strider mellan olika ungdomsgäng. Skottväxlingen var tidvis intensiv med många sårade som följd och fältmedicinarna hade ett styvt arbete med att få dem "fit for fight" igen.

Vi pratar alltså om det gamla gruvområdet i Stråssa, som numera blivit en unik krigszon för alla som älskar strider med färgkulor i vapen och som har leklynnet kvar.

Drygt 200 personer hade lockats till platsen, de flesta killar på 20 -25 år, men det syntes faktiskt en och annan tjej där också.

Erik Haneskog var den som basade över eventet, och som också redogjorde för deltagarna om viktiga regler för spelet. De flesta verkade vara riktiga krigsveteraner, och frågorna blev inte så många.

De stridande delades in i tre olika lag som vart och ett fick sig ett område tilldelat, där de också hade sitt högkvarter. Spelet gick ut på att försvara sitt eget område och samtidigt försöka erövra nya områden från de andra grupperna. Sextio stycken svarta plastväskor fanns utplacerade på stridsområdet, och det gällde också att erövra sådana från fienden. Dessutom kunde man få ett antal "dollarz" som belöning om man gjort något särskilt bra. Domare i randiga tröjor skötte belöningarna men kunde också bestraffa den som spelat ojuste.

Här följer ett antal bilder från lördagens strider.

 

mm mm