mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Nyfiken på Folkuniversitetet

13-05-20
När det gäller studiecirklar, kursverksamhet, kulturarrangemang mm, tänker man kanske i första hand på ABF, åtminstone här i Ljusnarsberg. Men det finns ju många andra, som Studiefrämjandet, Vuxenskolan, Medborgarskolan m.fl. 


Inger Ljungkvist, Margareta Torstensson och Bengt Lundell diskuterar med Marie Rockström från Folkuniversitetet. Thyra Lundell med pennan i hand var sammankallande.

Tre föreningar i kommunen, Trädgårdsföreningen, Naturstudieklubben och Fotoklubben, blev intresserade av vad Folkuniversitetet har att erbjuda, så i tortsdags, 16 maj, träffade representanter för de tre föreningarna Marie Rockström, som berättade om Folkuniversitetet. 

Folkuniverstetet består av fem stiftelser i Sverige, Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Lund. För Örebro län är det Uppsala som gäller där avdeningens rektor finns. Folkuniversitetet jobbar med att utbilda både enskilda, företag och föreningar och har språk, ekonomi, företagsutbildning och studieservice på programmet. Det driver flera gymnasieskolor med en rad olika program och inriktningar, vilka alla är förberedande för högskolestudier och fyra folkhögskolor med olika inriktningar. I Örebro finns dessutom ett Senioruniversitet.

Det man kan få hjälp med är studiecirklar och kulturevenemang. Evenemangen ska försiggå inom länet, annonseras på hemsidor eller annonser och det ska framgå, att samarbete med Folkuniversitetet sker. 

För varje kulturarrangemang kan man få 200:- till föreningen och man kan också få hjälp med kostnaden för en föreläsare, om denna har högre utbildning på t.ex professors eller doktorsnivå. Inga resebidrag lämnas däremot.

Trädgårdsföreningen, Naturstudieklubben och Fotoklubben bestämde sig för att samarbeta med Folkuniversitetet. Några evenemang tillsammans och var för sig kan i slutänden innebära ett tillskott till kassan, så att man kan göra en resa tom utanför länets gränser utan alltför stora kostnader.

 

mm mm