mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Astma- och allergiföreningen höll fest

13-05-07

Eftersom det är viktigt att även barn med allergier kan få ha riktigt roligt ordnar Astma- och allergiföreningen i Bergslagen ibland en fest fri från parfym, cigaretter, djur och annat som kan ge besvär.  För två år sedan var man i Guldsmedshyttan och roades av trollkarlen Lucas och i söndags var det den välkände barnunderhållaren Mojje, som hälsade på i Församlingshemmet i Kopparberg och vem som ville fick komma. Ändå berättade Anna-Lena Didic´ att det finns flera barn som är medlemmar, men som inte vågade komma för risken att det fskulle finnas något som skulle göra dem sjuka.

Vi frågade Mojje om han hade någon koppling till allergi, eller om han bara ändå svarat positivt på den förfrågan han fått om att uppträda.

- Jag har inte alls någon koppling till allergier, men jag har den stora förmånen att jag kan välja vad jag vill göra, svarade han. När jag hörde om att man skulle ha fest för allergiska barn i första hand, så tyckte jag att det var väldigt viktigt att komma. De här barnen kan kanske aldrig se mig uppträda på en vanlig plats.

 

Och uppträdde gjorde han med bravur. Det började med att alla barnen fick göra Mojje-raketen, genom att klappa händer och ropa Mojje, Mojje. De fick sedan sitta på golvet och Mojje fick dem med sig i rörelser och sånger. De fick t.o.m. tävla i att sjunga högst. Den grupp som vann skulle få Daniels (en av pappornas) bil. Som tur var lyckades det bli oavgjort, så pappa Daniel fick ha bilen kvar.

Ilma, fyra år, blev också firad på sin födelsedag och fick en CD, som heter Armsvett av Mojje. Gissa om hon blev glad.

Mojje berättade att han också känner Tobbe Trollkarl och att han kan trolla. Men det gick inte så bra, för barnen såg både var han gömt plastskeden som skulle trollas bort och att han drack upp vattnet som skulle försvinna.

Förutom att Mojje roade alla, både stora och små, fanns det fika med smörgås att hämta, leksaker att köpa och fiskdamm att pröva lyckan i. Vad gäller fikat, hade man förstås olika allergianpassade alternativ.

Text: Inger Aftonljus

Kompletteriande bilder och text av Anna-Lena Didic´.

Bild på Mojje när han samtalar och skriver autografer efter showen.

Bild på serveringen med glass och smörgåsar.

Picknick på golvet

Fiskdammen sköttes av bl.a. Liam Olofsson från Unga Allergiker. 

Mojje fick en tröja av Unga Allergiker Bergslagen, på framsidan står det just detta, på baksidan står det ”Allergisk men Energisk”. Mojje tog genast tröjan på sig! 

Rickard och Linnea Didic´ tillsammans med Mojje, det är de som har jobbat hårdast med alla förberedelser inför denna dag.

Roligt att ni tog er tid att komma!

 

mm mm