mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Veteranbilsträff i Löa

13-06-17

Löa Bygdegårdsförening lyckades verkligen pricka in en perfekt dag för årets veteranbilsträff vid Annas Café. Riktigt sommarväder med växlande molnighet och behaglig temperatur bidrog säkert till att så många ekipage samlades denna gång.

Det var betydligt fler än förra året, då planen utanför caféet räckte till för fordonen. I år fick en del ställa upp sina gänsande skönheter på intilliggande åkermark, där även en del besökande parkerade.

Som vanligt i sådana här sammanhang, är det nästan uteslutande amerikanska bilar av efterkrigsmodell, som presenteras, med tonvikt på 50- och 60-talet. Men en och annan var äldre än så och några var väl också yngre. Detsamma gällde både ägarna och publiken.

Sara Henriksson från Kopparberg var säkert den yngsta som rattade en veteranbil till träffen. Skylten bakpå pappa Görans Chevrolet skvallrade om att det handlade om övningskörning.



Bland de lite äldre, hittade vi Ronny och Gunvor Heinemann från Nora, bekvämt sittande bakom sin Buick Special från 1958.
Vi har haft den i tio år berättar Ronny, och i början åkte vi runt på flera veteranbilsträffar varje sommar. Det blir lite färre nu för tiden, och inte så längväga. Nästa gång blir nog i Hällefors för vår del.



En del som tagit sig till träffen har gjort det på moderna tvåhjuliga fordon som glänser och gnistrar i kapp med veteranbilarna.

Men där finns också ett par gamla ”lättviktare” som ser ut att vara i slitet originalskick. Vi står och undrar om de fortfarande är körbara, då ägarna, bröderna Ernst och Lasse Larsson drar iväg på en tur, iförda tidstypiska hjälmar också.

På tal om slitet originalskick, så finns där även en ”Grålle”, dvs en traktor av märket Ferguson från 1953 då den som splitter ny hamnade på den gård i Löa, där den fortfarande ”går i arbetskläderna” och utför allehanda sysslor.

Förutom fordonen fanns det mycket annat att titta på eller aktivera sig med. Top Fun Hoppborgar hade riggat upp ett urval för barnen, och för den hungrige serverades burgare och läsk. 

Några marknadsstånd med kläder och andra prylar fanns också på plats.
Men framför allt var det ett tillfälle att träffa likasinnade, umgås och njuta av det fina vädret.

Kommentera

 

mm mm