mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

På rätt väg

13-06-02

När man är ute och åker bil, funderar man väl inte så ofta över vem eller vilka som sköter vägen och håller den i farbart skick, åtminstone inte så länge allt "rullar på".

Större vägar sköter ju Vägverket om, och gatorna i våra tätorter svarar kommunen för genom BKT, medan mindre vägar ofta underhålls av samfällighetsföreningar.

Rällsön-Rällens SSF är en sådan, och den 28 maj hölls föreningens årsmöte.

Föreningens ordförande, Göran Ribbye, öppnade mötet och hälsade välkommen, och fick även förtroendet att vara mötesordförnde, med Karin Wigert som sekreterare.

Allt var väl förberett och inga anmärkningar förekom mot verksamhetsberättelsen eller revisorernas årsberättelse, och den avgående styrelsen beviljades därmed ansvarsfrihet för det gågna året.

Föreningen förvaltar vägarna Dammen – Rällsön, Rällsön – Stjärnforsvägen, samt Rälln, Glasbäcken och Lönfall. Sträckan Rällsön – Stjärnforsvägen är belagd med asfalt, och här har det uppstått sprickor i mitten av vägen. Dessa kan dock självläka om somaren blir varm.

I övriga fall handlade det om grusning, hyvling och dammbindning.

När det ällde val av ny styrelse blev det i huvudsak omval på alla poster med några små förändringar. Vägstandarden sommar respektive vinter diskuterades och alla var överens om att man lagt sig på en bra nivå.

Hela mötet hölls i en gemytlig anda, och när sen Rällsögården, förutom att gratis tillhandahålla en utmärkt möteslokal, också bjöd på smörgåstårta som avslutning, blev det en alltigenom lyckad kväll.

Kommentera

 

mm mm