mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Fortfarande världsklass!

13-06-14

Uno Hedin, en av Ljusnarsbergs ambassdörer, var ”hem” till Kopparberg på en kort visit i förra veckan, då han bland annat träffade Gunnar Björkman, som är i full fart med att färdigställa den 29:e årgången av fotoklubbens häfte med gamla bilder från bygden.
Det har blivit en tradition att Uno Hedin skriver ett förord till varje häfte, och den här gången har vi allså nummer 29 att se fram emot.

Under den gemensamma lunchen blev det prat om ditt och datt, ”gammalt tillbaks” och färska nyheter, och till den senare kategorin hör förstås Veteran-VM i bordtennis, som avgjordes i månadsskiftet maj – juni i Bremen, Tyskland. Uno var som vanligt med, och knep en bronsmedalj i sin åldersklass – 80-åringar!

Uno Hedins bronsmedalj. 
På baksidan finns fyra välkända figurer, nämligen Stadsmusikanterna i Bremen efter en saga av bröderna Grimm. Det är fyra djur, men vilka?

 

(Svaret finns längst ner på sidan.)

Totalt var det cirka 3000 deltagare, berättade Uno Hedin, och i min åldersklass var vi ett åttiotal.
Jag spelade bra, men i åttondelsfinalen fick jag en svår motståndare, fortsatte Uno. Det var en engelsman som hette Wilson. Matchen var alldeles jämn och det stod 12 -12 i femte set. Jag lyckades slå in en stenhård backhand och fick övertaget, men Wilson svarde med tre, fyra hårda bollar, som jag lyckades returnera. Då försökte han sig på en riktig stoppboll, som nästan balanserade på nätet, innan den föll ner – på hans egen sida, och därmed var den matchen avgjord.
I min semifinal blev det sen stopp mot samma spelare som så småningom tog hem även finalen, en tysk som heter Rolf Gross.

Jag är i vilket fall som helst nöjd med min insats, sa Uno Hedin och lämnade fram medaljen till beskådande.

Svar på frågan: åsna, hund, katt och tupp

Foto: Gunnar Björkman

Kommentera

 

mm mm