mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Ungdomsläger i Stjärnfors

13-06-23
Stjärnfors Golfklubb är mån om sina ungdomar och den här veckan har det varit lägerverksamhet på eftermiddagarna. Ungdomarna, som är 8-18 år, har tränats i allt vad som behövs för att vara en god golfspelare. Vi hittar en del av dem där de tränar utslag, andra chippar och puttar. 

-Det gäller att få dem att kunna beräkna lutningen på green när de ska putta, säger Erik Bergsten och berömmer den som kommer nära hålet vid sin putt. 

Han har sin son Christoffer (12) på lägret och han i sin tur berättar att han slår ut från rött, där de som har mellan 54 och 36 i handikapp får stå.

Lägret är kl. 14.00-19.00 varje kväll, utom onsdagen då man hade tävling. Det är Scandia Cup och då började man redan kl. 10.00. Tre från klubben går vidare i tävlingen.

I kafeterian träffar vi Jörgen Dahlström, som har fullt upp med att värma korv och ta betalt. 

-Just nu är jag kock, säger han, men annars så gör jag träningsupplägg. Jag är juniortränare i klubben, fortsätter han och idag har vi haft 16 ungdomar här. Det är lite mer än de andra dagarna, eftersom några kom just för att tävla.

På utslagsplatsen hittar vi Samuel Markusson (10), som berättar att han spelat i tre år och har 31,4 i handikapp. Han tror att han blev tvåa i tävlingen.

Vi träffar också Hampus Eriksson (13), som är nöjd med sin tävlingsinsats idag. 

- Jag sänkte mitt handikapp till 54, så nu får jag också slå ut från rött, säger han med tydlig stolthet i rösten. 

Lägret har ytterligare en ledare, Elin, men hon är ute på matshopping. Det ska bli tacobuffet till middag och det tycks de allra flesta se fram emot.

Text: Inger Aftonljus

Kommentera

 

mm mm