mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Liv på torg och i park

13-06-19

Varannan lördag är ju torgdag nu på sommaren, men även fast det fann gott om försäljare på Malmtorget i lördags, så var det lite glest med besökare. Folk har kanske inte riktigt vant sig än? På torget finns i alla fall ett utbud av varor som man inte hittar i butikerna, särskilt om man vill handla närproducerade livsmedel. Dagsfärskt bröd för både mat- och kaffebordet, nyrökt fisk, sylt, saft, honung mm tillhör utbudet, och dessutom kan man fynda lite second handvaror också.

I lördags fanns också en annan mötesplats i centrala Kopparberg. Kopparbergar´n hade ingen aning om vad som pågick i området mellan Konstmästaregatan och Ljusnarsvägen. Men även på väg mellan redaktionen i Stjärnfors och ett helt annat reportage, håller vi korpgluggrna öppna.

En U-sväng och en slarvig parkering senare var vi mitt i händelsernas centrum. Vi fick veta att vi nu befann oss i ”Hantverkarnas Park”, därtill döpt av initiativtagarna Ulf Gustavsson och Ronny Karlsson från Färgstation respektive Bergslags-El.
- Vi tyckte att det kunde vara trevligt att presentera våra företag så här, säger de båda.



Från ett litet stånd i parken serverade Margareta Kela smakprov på lax tillagad i ång-ugn och vid ett annat bjöds det korv med bröd och kaffe.



En bit därifrån, på planen utanför stationsmagasinet, fanns ytterligare något som drog till sig besökarnas intresse. Tobias Svensson från Örebro Segway demonstrerade det till synes omöjliga fordonet Segway. Ett fortskaffningsmedel på två hjul, som cyklar och motorcyklar brukar ju ha hjulen efter varandra, men den på här tingesten sitter de i bredd!

Det ser skojigt ut när Jonas Persson provar på att köra, men med en försiktighet som gränsar till feghet, avstår Kopparbergar'n från att själv försöka.

Med halva personalstyrkan väntande på operation efter ett olyckligt fall hemma i hallen, vore det dumdristigt att riskera fler avslitna muskelsenor.
En Segway klassas som cykel, berättar Tobias Svensson. Det betyder att man har samma regler att följa och samma ställen som man får åka på. Högst 20 km/timmen får den gå, och man bör ha både hjälm. Handskar och skydd för armbågar och knän är ochsä bra. Det är inte så stor rusning för att köpa sig en egen segway, möjligen beroende på priset som ligger runt 70 – 90 000 kronor. Men som inslag på olika events för företags kunder eller personal har blivit populärt.

Hantverkarnas park – få se om det här bara blev en trevlig engångsföreteelse, eller om även andra hantverkare och småföretagre kommer att presentera sig här och möta gamla och nya kunder och andra intresserade?

Kommentera

 

mm mm