mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Samlingsutställning väcker intresset

13-06-03
Det är nu mindre än en månad kvar till Kulturglimtar, som vuxit till en manifestation av den konstnärliga skaparkraft som sjuder runt om i Ljusnarsbergs kommun med omnejd. I lördags presenterades en intressant försmak av vad som kommer att visas, i och med att alla utställare lämnat in ett exempel från sin produktion. Dessa verk kommer att finnas till beskådande i Galleri Blå Soffan under tiden fram till huvudevenemanget den 29 – 30 juni.

Kopparbergar'n tog sig en titt på tavlor och annan konst som fanns till beskådande, och eftersom kameran var med, så blev det några bilder att visa också.

Där fanns fotografiska bilder, men också målningar med fotografisk exakthet

likväl som sådana som lämnar lite mer åt fantasi och känsla. 

Men alla verk hänger inte på väggen. En av Kopparbergar'ns favoriter står faktiskt på golvet – ingen X-kok skulle väl hålla för tyngden i de stenblocken? 

En annan sitter i en fönsternisch, och vem faller inte för hennes stora..... mörka ögon?

En del mera traditionellt konsthantverk finns också representerat. Föremål som smycken i olika material och tekniker, keramik, sömnad, textiltryck och träslöjd ur den högre skolan ligger utspridda på bord och andra plana ytor.

Föremålen på ett av borden, liksom även ljuskronan ovanför, är reserverade som vinster i ett lotteri, men i övrigt kan man nog komma överens med upphovsmännen om ett köp.

Kommentera

 

mm mm