mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Siljan runt

13-06-30

Siljan runt låter som ett cykellopp, men i det väder vi hade i onsdags, var det tur att det handlar om en bussresa. PRO Kopparberg bestämde på avslutningsmötet att göra en resa till Dalarna och besöka de "vanliga" platserna, Trollkrogen, Leksands knäckebrödsfabrik, Moraparken, Nusnäs och Clas Ohlsons och ett 40-tal pensionärer drog åstad.

Stämningen i bussen var glad, förutom att det av och till drog om benen. Lite tråkigt var det också för de som satt vid sidorutor täckta av dekorationer. Men alla pratade och hade trevligt med varandra. Både chauffören och några resenärer passade på att berätta historier, allt ifrån helt oskyldiga till ganska så ekivoka. 

Kaffet intogs på Trollkrogen, där personalen fick riktigt sjå att få till kaffe och smörgås/fikabröd åt alla. 

På knäckebrödsfabriken kunde man få smaka och handla bröd och annat. En del köpte hela kartonger med knäckebröd till riktigt bra pris.

Vid Moraparken finns en restaurang där man som pensionär kan få reducerat pris efter 13.00, så där passade sällskapet på att ta lunch. Det var buffe med mycket variation och både doft och smak passade perfekt ill hungriga resenärer.

I Nusnäs finns den berömda dalahästtillverkningen. 

Man kan se hur träbitarna skärs till på bandsåg och sedan alla moment ända till lackningen. Flinka fingrar målar de olika mönstren och det finns många färger och storlekar att välja på i butiken. Där finns också en mängd olika souvenirer att köpa och många påsar med servetter och annat stoppades in i bussen. 

Stället har också för vana att ge var och en i bussen ett vykort där några har siffermärkning och är en vinstlott. Sten-Ove Karlsson blandade noga och delade ut korten. Visst var det trevligt för dem som vann.

Så gick färden vidare till Insjön och många gick in på Clas Ohlsons. Men det är inte som i gamla dagar, utan har moderniserats mer till en hem- och presentaffär. Andra passade på att titta in i de övriga butikerna, för området har vuxit rejält under årens lopp och blivit något av ett choppingcenter. 

Till sist tog bussen vägen hem till Kopparberg och gjorde halt vid olika avstigningsplatser. Kopparbergar'n, som bor lite söderut, fick ta bilen sista biten. Alla var nog lite trötta, men trots regnet var det en mycket trevlig resa.

Text: Inger Aftonljus

Kommentera

 

mm mm