mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Intensiv arbetsglädje på Opera på Skäret

13-06-22
Arbetet inför årets premiär på Opera på Skäret är i full gång. Scenografin ska byggas klart, scenerna ska klaffa, skådespelarna ska veta var och hur de ska agera, kostymerna ska passa, ja allt ska formas till en perfekt och fungerande scenbild, så att publiken ska få valuta för besöket.

Nästa vecka kommer skådespelarna och en uppgift blir att se till att alla får prova sina kostymer, så att de passar perfekt. 

Vi träffade tre glada tjejer, som satt i syateljen på övervåningen. Viktoria Wecklauf och Anneli Haaraoja syr åt kommunen i vanliga fall och lagar och fixar åt barnomsorgen, medan Emilia Hedborg är praktikant.

- Vi blev utlånade, säger de och det är ett stort projekt de har fått framför sig. En del är tillklippt, annat får vi direktiv om hur vi ska göra fortsätter de. 

Just då kommer två till uppför trappan bärande på stora kassar och väskor med tyger och mönster. 

Anna Kjellsdotter, kostymör och designer från Kungliga Operan brer ut en hel hög med "modebilder" i plastemballage. Hon har tecknat och målat de olika rollfigurerna i sina tänkta dräkter och som bakgrund har hon lagt in kollage av urklipp i färger som är idégrund för dräkterna. Det är utsökt läckert med alla färger och former.

Så blir det tid för diskussioner mellan sömmerskorna och kostymören. 

- Hur ska vi göra här? Hur mycket ska vi sy innan det ska provas? Ska vi vändsy det här redan från början?

Frågorna är många och arbetet blir förvisso mycket intensivt de här få dagarna, som kvarstår innan plaggen ska provas. Vi önskar dem lycka till i arbetet.

Text: Inger Aftonljus

Kommentera

 

mm mm