mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Presidentbyte i Rotary

13-06-27
Under sommartiden har Kopparbergs Rotaryklubb bytt ut sina kvällsmöten mot frukostmöten, men mötesplatsen är densamma – Bångbro Herrgård.
I tisdags slöt 15 ledamöter upp för att bland annat välja president för det kommande året.

Före mötet träffade vi avgående presidenten Jaakko Nilsson, och frågade hur han har upplevt det gågna året.
- Fantastiskt! Det har varit jätteroligt! Vi är en liten klubb, men vi har under året fått 25 procent fler medlemmar, och mötena har varit välbesökta. Vårt åtagande på Opera på Skäret är spännande och engagerar människor även utanför medlemsskaran.


Frukosten intogs under gemytliga former och när alla fått sitt var det dags för Jaakko Nilsson att lämna över tecknen för ledarskapet till Anna-Lena Gudmundsson, som alltså är president för Kopparbergs Rotaryklubb de närmaste 12 månaderna.

Anna-Lena tackade för förtroendet och höll ett kort anförande, där hon bland annat lyfte fram idéer om ökad öppenhet ut mot samhället och fler inbjudna gäster. Och Susanne Lind, som var just en sådan inbjuden gäst, framförde elevernas tack för det bidrag, som Rotary skänkt till Sommarlovsentreprenörerna.



Efter mötet fick vi en pratstund med den nya presidenten.
- Jag har varit med i Rotary i tre år, berättar Anna-Lena, och jag har eller har haft många uppgifter som tex sekreterare och IT-ansvarig. Erfarenhetsutbyte är viktig del i Rotarys verksamhet. Och Rotary är en av världens största föreläsningsföreningar. 
Lokalt sett är vi däremot en liten förening med hög medelålder bland medlemmarna, vilket medför en viss sårbarhet.
Vi vill väcka intresse i näringslivsfrågor och vara en källa till inspiration i erfarenhetsutbytet.
- Vi vill också öka öppenheten genom att bland annat ta med gäster till våra möten och vi kan hålla flera öppna föreläsningar, dit även ickemedlemmar är välkomna, avslutar Anna-Lena Gudmundsson.

Kommentar

Helene Rosagården
Grattis Rotary till ett jättebra val! Självklart också grattis till Anna-Lena:)

Kommentera

 

mm mm