mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Loppis i Hjulsjö

13-06-15
Sommaren är ju loppisarnas högsäsong, och även om den värsta ruschen inte infunnit sig än, så är den klart på gång. Kopparbergar'n kommer då och då att titta in till loppisar inom vårt bevakningsområde, som numera även sträcker sig lite utanför Ljusnarsbergs kommuns gränser.



Först ut att få besök, blev det loppis i Hjulsjö, som Inger och Tage Persson driver. Att det blev just de, som fick vårt första besök berodde på att vi ändå råkade ha vägarna förbi, och säkert är det många andra som stannar till där som en paus på resan. Inger och Tage bor nämligen i ett gult hus alldeles intill väg 63 och skylten som berättar att loppiset är öppet står vid vägkanten.

Loppissortimentet finns dels i lillstugan på två rum och kök, och dels i en lokal i uthuset. Allt är prydligt exponerat, och det syns tydligt att det som visas genomgått en gallring beträffande kvalitén.

”Second Hand”- skylten på lillstugan är väl också en tydlig vink om detta.
Det finns också en viss ordning bland sakerna.

I köket tex, visas mest hushållsartiklar, glas och porslin.

I stora rummet finns prydnadssaker, film, musik, böcker mm. Och i det mindre rummet kan man fynda begagnade kläder.

I uthusboden hittar vi bland annat möbler för inne- och utebruk, samt andra, lite mer skrymmande saker.

Tage Persson berättar att det hela startade för sju – åtta år sedan och i början var det mest Inger som engagerade sig i loppiset, men efter pensioneringen har det blivit en hobby även för honom.

Kommentera

 

mm mm