mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Årets företagare utsedda

13-06-10

Det gick hemligt till, när årets företagare utsågs och firades. Pressen möttes upp vid stationen av Gunilla Pöchhacker, Jeroen Dekkers och Thomas Gustafsson från Företagarna Bergslagen och de förde oss till platsen för utmärkelsen, Kopparbergs Robot-teknik AB.

Företaget hade redan, vilket de tog som naturligt, ett besök från kommunen av Eva-Lena Johansson, Bo Wallströmer och Tomas Larsson Det blev riktig uppståndelse, när bilar kom och personer stegade in.

- Jag trodde grannen skulle få besök, sa Jeanet van Dam, när hon överraskades med blommor, diplom och en glasfigur från Företagarna Bergslagen. 

Hon kramades om och gratulerades även av kommunen och mitt i all uppståndelse bad hon en anställd att ringa maken Henri, så att också han fick vara med i firandet. Han i sin tur trodde att någon kund fått problem, så även han blev ordentligt överraskad. 

Företagarnas motivering finns på diplomet Henri så stolt visar upp.

"Kopparbergs Robot-teknik AB är ett familjeföretag som drivs av Jeanet och Henri van Dam. De har många års erfarenhet inom industriell robot-teknik, varav 15 år i Holland och sedan 2007 i Kopparberg Sverige, men har hela världen som arbetsfält. De utvecklar robotar utifrån kundens behov, men med framtidslösningar på ett förnyande tankesätt av automatisering på en hög kunskapsnivå.
Kopparbergs Robot-teknik är deras huvudsakliga sysselsättning och har även visat på en positiv lönsamhetsutveckling. Jeanet är även aktiv och brinner för det lokala näringslivet i Ljusnarsbergs kommun. Hon sitter i Näringslivsrådet i kommunen och är ordförande för Ljusnarsbergs Industri- och hantverksförening och ses som en god ambassadör för vår kommun."

Den här utmärkelsen gäller för Ljusnarsbergs kommun och Jeanet och Henri kommer att delta i regionfinalen i höst. Går det bra där, följer en riksfinal.

Till sist samlades alla vid företagets trappa så att samtliga kunde få vara med på bild.

Mer om Kopparbergs Robot-teknik kan läsas på deras Hemsida.

Text: Inger Aftonljus

Kommentera

 

mm mm