mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Skratt och skoj på Skäret

13-07-02

Man får höra ibland att på Opera på Skäret är det och svårlyssnad musik, men lördagskvällens wienerkonsert som inledde sommarfestivalen, var allt annat än svårlyssnad. Det var stycken ur olika operetter på tyska och svenska och sångarna/artisterna sjöng och agerade på ett mycket underhållande sätt. 

Vid flygeln satt Samuel Skönberg och sjöng gjorde sopranen Lotta Lindqvist, tenoren Fredrik de Jounge och baryton Mattias Nilsson. 

Många av de välkända operetterna var representerade och ett par gånger fick publiken vara med och sjunga, för texten fanns på baksidan av programbladet. Det var härligt att känna sig medagerande i så celebert sällskap och en publik på ca 100 personer blev en mäktig kör. 

Och agerade på riktigt teatervis gjorde de. Man kan undra bara, om nästan alla operetter handlar om fester med alltför mycket vin och champagne. Även Sten Niclason var fundersam över om det var lämpligt med så mycket "överförfriskade" stjärnor på Opera på Skäret. 

I en scen kom Lotta Lindqvist in genom dörren och skulle vara riktigt rejält på lyran. Det resulterade i att hon av misstag snärjde in klacken i tyllunderkjolen och fick krångla sig ur situationen. 
- Det är på riktigt, hörde man henne lite förtvivlat förklara där hon blev halvsittande med skon i hand.

Konserten var i två akter och i pausen kunde man gå till Operacaféet och få sig kaffe och macka, som Alla Tiders Tages serverade.

Tillbaka i Lilla scenen fortsatte konserten och några fick vara med lite extra när sångarna delade ut rosor och kyssar bland publiken och efter sista stycket, ett potpurri av Vita Hästen, stod publiken upp och applåderade. Då blev det förstås ett extranummer och sedan fick alla fyra blommor och uppvaktning. 

Mattias Nilsson berättade sedan utanför medan knotten fick sitt kvällsmål, att han tycker det är så härligt att få komma till Opera på Skäret, en så vacker plats med så mycket charm.

Nästa sommarkonsert kommer 13/7 då pianovirtuosen och kompositören Stefan Lindgren framför både egna och andra kompositörers stycken. För sången står baryton Sten Niclasson med text av bl.a Gustav Fröding.

Här finns ett bildspel från konserten.

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentera

mm mm