mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Aktiva ungdomar gör musikvideo

13-07-19
Kopparbergar'n fick ett tips om ett ett event vid Sågdammen i Ställdalen. Mycket jobb hade vi redan, men visst tyckte vi att musikvideo på stranden lät häftigt, så vi sa:
- Klart vi kommer! Vi omprioriterar.

Väl framme möttes vi av Pash (Joel Helin), som bor i Ställdalen och som har gjort musik tillsammans med några kompisar i ett halvår ungefär. Nu hade de bestämt sig för att det skulle bli en musikvideo av en av låtarna, nämligen Dance Tonight.

En av Pashs kompisar är King K (Isa), som kommer från Uganda, där han tidigare var artist. Det var en häftig och trevlig engelsktalande kille med bakvänd keps och massor av idéer hur det hela skulle gå till.

-Vem ska filma då? frågade vi och fick svaret att King K har en kompis som kan det där med film.  Och så kom Joseph, också han från Uganda, som berättade att han har filmat med Filmbasen och Filmcentrum i Stockholm och bott både i Kumla och Hallsberg. 

- Men jag har inte bott Kumla, skrattade han. 
De här tre killarna, förstod vi, var ett riktigt bra team. 

Sagt och gjort, ska man göra musikvideo, måste man ha ett vinnande koncept, så de planerade och insåg att skulle behöva fler agerande. I en låt som Dance Tonight måste man ju ha folk som dansar, så de tog kontakt med sina kompisar, som i sin tur hade andra kompisar. Till slut blev de ett 20-tal ungdomar allt ifrån Stockholm, Örebro, Storå och Ställdalen. 

Filmningen förbereddes genom att Joseph trängde in sig i bilen med kameran och gjorde sig beredd för tagning. Det såg trångt ut, men med lite akrobatik, lyckades han riktigt bra. 

- Du ska filma när alla springer efter bilen, instruerade King K. Vi kör efter gatan, fortsatte han och Joseph ställde in kameran.

Plötsligt strömmade musiken ut med hög volym från bilen och ungdomarna hoppade och dansade i en böljande grupp bakefter. Det var inte riktigt den musik, som paret i Kopparbergar'n brukar lyssna på, men absolut sånt som ungdomar gillar. Hela gänget var med på noterna och det blev en lång scen, som säkert kommer att klippas till lagom långa flashiga avsnitt i videon. En kille höll också upp en ljusreflektor, som jämnade ut skuggorna i det hårda solljuset.

Sen fortsatte filmningen nere på badstranden. King K och Joseph monterade upp kameran på en ställning, där man kunde både glida åt sidorna och vinkla den. Ljuset mättes noga genom att Pash fick stå framför kameran med reflektorljuset i ansiktet. 

- Ska ni ha några badscener? frågade vi. 
- Jodå, och en fiskescen där en står och fiskar, får höra musiken och börjar dansa, svarade de.

Efter den här filmdagen, ska allt sedan redigeras och det kommer att ta tid enligt King K, men videon kommer så småningom ut på Youtube, och då har Kopparbergar'n fått löfte om att "läcka" ut nyheten till er alla.

Under tiden som filmningen förbereddes på stranden passade Kopparbergar'n på att fota de glada och aktiva ungdomarna medan de gjorde "Vågen" och här finns ett bildsvep på detta.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentar

Nils Rönnegård
Ett så trevligt arrangement!

 

Kommentera

mm mm