mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Grillfest med Mästerkock

13-07-20
I lördags var det avslutning på semestergolfveckan i Stjärnfors med grillfest och underhållning.
Som vi tidigare berättat fyller klubben 40 år i år och är därmed den äldsta golfklubben i Örebro län. Detta faktum är förstås anledning att ordna något extra, och det hade man gjort.

Kvällens kock var Anders Juhlin, känd från förra årets upplaga av ”Sveriges Mästerkock” i TV 4 och för underhållningen svarade magikern Lucas.
Anders Juhlin berättade att han gärna tog uppdraget, eftersom han redan tidigare har en viss anknytning till Stjärnfors golfklubb och bygden. Han har släkt i Hjulsjö och tog ”grönt kort” i Stjärnfors så sent som i fjol.
Om sina erfarenheter från kocktävlingen säger han:
- Det är skillnad på matlagningsprogram och tävlingar i matlagning. De senare är mer som dokusåpor. Själv nådde jag inte fram till finalen, men det var roligt att vara med. Före tävlingen hade jag inte sysslat med matlagning så mycket. Det var liksom förutsättningen att deltagarna skulle vara amatörer. Till vardags driver jag ett eget företag i konsultbranchen, men efter ”mästerkocken” har det blivit en del uppdrag som kock vid företagsevent, privata fester, bröllop mm.
Kvällens mat blir grillad entrecote och kycklingfilé med färskpotatis och kalla såser.

Magikern Lucas, som vi tidigare presenterat i Kopparbergar'n, förberedde sig menalt inför kvällens show.
- Det är alltid lite nervöst före ett framträdande, säger Lucas. Men det släpper oftast efter första numret och sen är det bara roligt. Kvällens publik, 30 – 40 personer är lagom stor för att medge närkontakt och till många av mina nummer i kväll kommer jag att behöva medhjälpare ur åskådarskaran.

Vi pratade också med Lars Berglund, som gav oss lite plock ur klubbens historia.
Rune Nyberg och Bengt Lindeberg hette de två eldsjälarna som drog igång det hela, berättade Lars. Rune Nyberg blev också klubbens första ordförande.
Den 7 maj 1973 togs beslutet att anlägga banan och fordra in anbud. Många frivilliga krafter ryckte också in och kostnaden för hela banan stannade vid 100 000 kronor.

Ekonomin var lite knapp i början, och för att få in tillräckligt med kapital lånade klubben pengar av medlemmarna. Dessa pengar skulle enligt skuldebreven betalas tillbaka, men för många av fordringsägarna blev det i stället en ofrivillig donation.
Golfbanan i Stjärnfors är inte bara gammal, utan har också fått behålla sin ursprungliga karaktär, vilket gör den attraktiv. Men Stjärnfors Golfklubb är inte så stor, och är därför känslig för variationer i medlemsantalet. Vi upplever just nu, liksom de flesta klubbar runt om i landet, en medlemsmisnkning som måste vändas till en ökning för att trygga klubbens fortlevnad.



Nu börjar välkomstdrinkarna ta slut och det är dags för festen att börja, så vi från Kopparbergar'n tackar för oss och drar oss diskret tillbaka.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm