mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Nya aktiviteter i Östra Kumlan

13-07-05

Knappt har dyningarna lagt sig efter Kulturglimtar innan Ingela Bornström ger sig in i ett nytt projekt: Allsångscafé i Östra Kumlan.
Ingela driver sen tidigare Ställbergs Skafferi och tillsammans med sambon Dennis Fältström Ställbergs Rökeri, och nu är det alltså dags för något nytt.

- Hur kom du på den här idén, Ingela, undrar vi.

- Jag bor ju alldeles i närheten, säger Ingela, och när det här huset nyligen blev till salu, insåg jag vilka fantastiska möjligheter det skulle ge mig. Storstugan är ju perfekt för den här typen av sammankomster, och dessutom kommer jag att kunna ha mina ateljéer här.
Ja, åtminstone målarateljén, rättar Ingela. Det skulle egentligen bli en syateljé också, men både jag och min symaskin slog oss i backen, när jag skulle bära hit den. Själv klarade jag mig bra, men med symaskinen gick det värre. Få se om den går att laga.



På tisdagskvällen var det alltså premiär för allsångscaféet, och ett femtontal personer hade letat sig dit. Den kvinnliga sidan dominerade stort och förutom Kopparbergar'ns representation fanns det egentligen bara en sångglad herre i publiken.



Ingen inträdesavgift! Köp fika i stället! Så stor det på en skylt, och med tanke på allt hembakat, från bullar och kakor till tårta, paj och smörgåsar så behövdes inget trugande precis, i synnerhet som priset också var lågt.

Viveka Sjödell var engagerad som allsångsledare denna kväll, och den sysslan skötte hon med den äran. Men inför en av de sånger Ingela plockat ihop i allsångshäftet blev hon tvungen att lämna walk-over med ett ”Den har jag aldrig hört!”

För övrigt fanns det i häftet ett brett och omväxlande urval av sånger, mer eller mindre välkända. En del tämligen moderna, medan andra har sitt ursprung i första halvan av 1900-talet.
Alla verkade trivas och kommer säkert tillbaka den 30 juni, då nästa allsångscafé är planerat. Då är det Ida Blomqvist som leder sången.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentar

Thyra Lundell
Härligt inititiv av Ingela. Stämmningen var mycket gemytlig. Det blev tid för både samtal och sång. Tack!

 

Kommentera

mm mm