mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

När katten är borta…

13-01-13

Eftersom Kopparbergarn’s redaktion ligger en smula ocentralt i kommunen, försöker vi i möjligaste mån samordna våra ärenden när vi av något skäl behöver ta oss in till centralorten. I dag på eftermiddan behövde en nära anhörig på blixtvisit en skjuts in till tåget, och då passade vi förstås på att handla lite på ICA Kopparhallen innan vi åkte hem igen. Båda platserna i parkeringsrutan på Bergmästaregatan var lediga, så vi kunde parkera bekvämt och lätt. Under den korta promenaden till Kopparhallens entré upptäckte vi att två förare lyckats med konststycket att parkera sina fordon på ställen där inga parkeringsplatser finns! Och det ganska nära ingången dessutom!

Kanske var förarna ett par stackars rörelsehindrade, som sett att de båda handikapp-platserna redan var upptagna, och känt sig nödgade att bryta mot skyltat förbud?

Slängde en hastig blick bara, så parkeringstillståndet kan ju ha legat någonstans mindre synligt, men troligare är nog tyvärr, att de här förarnas handikapp sitter betydligt högre upp än i benen, och har mera med bristande moral och respekt att göra i samband med svårartat angrepp av latmasken.

På handikapprutan i hörnet stod också en bil, och den hade i alla fall tillståndet väl synligt. Om föraren eller någon som färdades som passagerare i bilen var rörelsehindrad gick naturligtvis inte att kontrollera, men tillståndet följer som bekant personen och inte fordonet.

Det finns ju ytterligare en ruta, reserverad för rörelsehindrade, alldeles i hörnet på gatan som leder ner till den stora parkeringen. Där stod också en bil parkerad. Kanske hade den också ett tillstånd, kanske inte. I varje fall kom en ung kvinna och en flicka (dottern?) småspringande med ett par kassar, hoppade lätt och raskt in i bilen och försvann därifrån.  

Så vad blir då summan av kardemumman? Vilka slutsatser ska vi dra av ovanstående? Ska vi anpassa samhällsplaneringen efter felparkerarna eller ska du och jag visa lite civilkurage och bidra till större trivsel i Ljusnarsberg?

Till sist dock, en liten brasklapp och en ursäkt till dem som eventuellt känt sig trampade på tårna av ovanstående! Vi vet ju att det kan finnas så många skäl till att bara tänka på sig själv en liten stund, så många bra förklaringar.

 ”Jag skulle ju bara…” börjar en del av dem.

Text och foto (mobil): Björn Öringbäck

Kommentera

Thyra

Ni sätter fingret på en öm punkt hos många tror jag. Vi behöver röra på oss. Utnyttja gym det är inne men att ta några minuters promenad det varken hinner eller orkar man. Framförallt är det oförlåtligt att parkera på handikapplats och inte behöva det. Hoppas det är någon som får sig en tankeställare.

Peter Korkala

Det var längesedan jag såg så dåliga bilder, tror det var i slutet av 90-talet då digitalkamerorna hade VGA-upplösning.
I övrigt håller jag med, angående parkeringarna.

Replik från Kopparbergar'n

Ha-Ha! Det var mörkt och dessutom ÄR den mobilen från 90-talet.

Benny C

Till viss del tror jag det är en protest mot politikernas sätt att bygga "monument" över sin förträfflighet då ingen annan än politikerna i komunen ville ha bort parkeringarna på torget och på gatan men nu finns ju reglerna och man undrar om inte höga vederbörande har "gett upp" i frågan för man undrar, vart tog parkeringsvakterna vägen. Etttips till dem det berör, Kolla in webkameran som visar torget live dygnet runt, http://webbkamera.ljusnarsberg.se/view/view.shtml
bara att gå ut med "böteslappen" när man upptäcker syndaren

Kommentera

mm mm