mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Ibland blir man rent ut sagt förbannad!

13-01-23

Kopparbergar´n har ju som bekant sin policy att vara positivistisk, vilket innebär att vi i första hand skriver om saker som är bra i vår kommun. När sen SVT och rikspressen återigen går ut med sina svartmålningar av Ljusnarsberg, är det väldigt svårt att hitta något positivt i det, men låt oss försöka.

Mediafolket och beslutsfattarna i "Fjollträsk" vet faktiskt var Ljusnarsberg ligger!

Ovanstående potentater har fattat att Ljusnarsberg ligger rätt så centralt, och dessutom så nära huvudstaden, att det faktiskt går fortare att ta sig hit, än att bege sig från ena änden av trängselhelvetet till den andra!

Storstan liknar inte Glesbygdskommunen särskilt mycket. I grunden ett, förmodligen, ömsesidigt tack till högre makter för detta. Men det är glesbygden som får symbolisera en negativ utveckling, åtminstone i storstadsbornas ögon – och om de inte har sommarstuga här.

Ändå är alla besök från eländesbeskrivarna välkomna! Förr eller senare måste de få upp ögonen för att verkligheten inte ser ut som de förutfattade svaren på deras illa ställda frågor.

Genom sina senaste insatser av svartmålning och nidbilder har "de" egentligen inte åstadkommit annat än att dra skit över sig själva.

Om "de" trodde att vi ska sjunka ännu djupare i depression och tillbakagång på grund av tramset de skriver, så torde de ha bitit sig själva där bak! En rättmätig ilska har de väckt hos många, och det är dags att vi sätter ner foten och säger ifrån! Ett sätt att göra detta är att använda samma metoder som slipade talesmän i andra sammanhang.

Kräv att få veta vad syftet med reportaget och frågorna är. Svara med "Ingen kommentar". Kräv annars att få frågorna skriftligt, och be att få återkomma med svaren. Om och när intervjun kommer till, se då till att berätta så mycket positivt som möjligt, oavsett om detta besvarar deras frågor eller ej!

För Kopparbergarn's egen del, så hoppas vi kunna dra vårt strå till stacken genom att skicka kopior av allt positivt vi skriver om vår kommun, till våra kamrater i mediavärldens högre skikt. Vem vet, så småningom kanske de förstår.

Till alla våra medboende vill vi slutligen säga: Var glad och stolt över att vara ljusnarsbergare! Det kunde vara betydligt värre!

Börn Öringbäck

Kommentera

mm mm