mmm

 

   

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Julgransplundring i Hörken

13-01-15

I söndags var det julgransplundring i Hörkens vackra kyrka. Nja, inte i själva kyrkorummet kanske, men det hela började i alla fall där med en kort och enkel gudstjänst, ledd av kyrkoherde Carina Särnqvist.

Kyrkoherden berättade om dopet och hade med sig en söt dopklänning som rekvisita. 

Anna Lassfolk Johansen hade med sig Måns och Leo, yngst av alla. De väntade ivrigt på själva julgransplundringen som tog vid i församlingssalen.

Inge Cederin med barnen Tovali och Isak lät sig väl smaka på fikat, här med Carina Särnqvist och Thyra Lundell. 
Tyvärr kom den här gången inte så många barn som man väntat sig, berättade Carina. Förra året var de många fler. Många fler familjer hade också meddelat via Facebook att de skulle komma, men uppenbarligen hade några fått förhinder i sista stund.

I församlingssalen hade Monique van Gerven dukat fram både saft och kaffe eller te med bröd till, och även varmkorv serverades! Alla lät sig väl smaka. Detta var för övrigt Moniques första dag på det nya jobbet, som ny ledare för kyrkans barntimmar tillsammans med Doris, som dock inte hade möjlighet att vara med den här dagen.

Dans kring granen hörde naturligtvis till nödvändigheterna och sedan blev det fiskdamm och det hela avslutades med att granen pludrades på alla pepparkakor och annat ätbart av de glada barnen.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm