mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Framtidsalternativ och nostalgi

13-01-31
Det finns inga gamla människor, sägs det. Det finns bara unga människor, som blivit lite äldre!

PRO:s senaste månadsmöte inleddes med lite funderingar kring en inte alltför avlägsen framtid, då många av oss blir mer eller mindre beroende av lite hjälp med vardagsbestyren.

Doktor Göran Falck besökte mötet och redogjorde kortfattat om Apoteksgårdens intresse för att vara ett alternativ vid sidan av kommunal hemtjänst och hemsjukvård. Han betonde dock att i dagsläget driver han inte frågan vidare, eftersom kommunen ställt sig avvisande till tanken på ett privat alternativ.

- Vi på Apoteksgården har gjort vad vi kan, sa Göran Falck. Om måste ni själva jobba med frågan genom att påverka era politiker.



Efter informationen hölls ett kortare, formellt möte med Torsten Johansson vid klubban som vanligt. Torsten har dock meddelat valberedningen att han inte ställer upp omval i år. 



Sedan tog underhållningen vid i form av sång och musik. Christina och Christer Folkesson samt Mahrcus Ljung framförde en varierad blandning av musik, främst från 60- och 70-talet, det vill säga den tid då de dagens åhörare ännu stod mitt i livet med årtionden kvar till pension.

Urvalet av artister och låtar var intressant. Där fanns storheter som Elvis och Johnny Cash, men också svenska namn, som Anders Fugelstad och Alf Robertsson och många andra. Shadows storhit ”Apache” framfördes också, och här hivade Christer fram en äkta Apache, en vit elgitarr med detaljer i 24 karats guld att spela på.

Det finns många sätt att spela gamla låtar. Christer och de övriga valde att framföra sin musik på ett sätt som inte direkt var covers, men med en känsla och ett sound som låg tillräckligt nära originalen för att väcka många minnen till liv hos den ”unga, fast äldre” publiken.

Mötet avslutades som vanligt med lotteridragning och dagens vinster skingrades strax innan åhörarskaran gjorde detsamma.

Christer Folkesson med kollegor.

Tack kära publik, ifrån oss musikanter som uppträdde i Församlingshemmet den 29/1.  Ni var helt sagolika.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm