mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Handla hemmavid, men var?

13-01-22

I Kopparbergar'n fanns nyligen en artikel om PRO:s årliga undersökning om prisnivån i landets dagligvarubutiker. Undersökningen, som populärt kallas PRO-kassen, omfattar drygt sjuttio varor, och visade att prisskillnaderna kan vara påtagliga, framför allt mellan olika landsdelar, men också mellan små butiker och större. I Kopparberg deltog ICA Kopparhallen, som klarade sig relativt bra.

Men Lådan då? undrar säkert ”vän av ordning”. Hur är priserna där? Och varför var inte de med?

Lådans ägare deklarerade för flera år sedan att de inte ville vara med på grund av att Lådan inte är en renodlad dagligvarubutik, och att sortiment, varumärken och förpackningsstorlekar inte är helt jämförbara alla gånger. En jämförelse skulle därmed inte ge en rättvisande bild.

Kopparbergar'n är ju känd för sin nyfikenhet, så ingen lär väl bli särskilt förvånad över att vi har genomfört en egen, helt ovetenskaplig undersökning mellan Kopparhallen och Lådan.

I vår undersökning utgick vi från ett antal varor, som vi själva brukar handla ofta. Därefter strök vi alla varor som inte fanns att tillgå på båda inköpsställena. Det blev bara drygt trettio varor kvar, vilket är alldeles för få för att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om den allmänna prisnivån i de båda butikerna.

Däremot kan vi med säkerhet slå fast, att det finns många varor som har samma, eller i stort sett samma pris, men också att vissa varor är betydligt billigare på det ena stället, medan andra varor betingar ett markant lägre pris i det andra.

För den riktigt prismedvetne konsumenten finns det alltså möjligheter att tjäna pengar på att göra sina inköp på båda ställena!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm