mmm
|
mm | |||
mmm |
mm Smak från fjärran länder13-02-06 I måndags öppnades porten till Alla Tiders Tages. Det är det nya namnet på matstället som förr hette Tages Wärdshus men oftast bara kallades för ”Tages”. Kopparbergar'n var där och provåt, och det gjorde många andra också. Kanske kom det inte fullt så många gäster som ägarna hade hoppats, men med tanke på att annonsering och marknadsföring varit av det minimala slaget, var tillströmningen ändå relativt god. Förmodligen kommer den snart att öka, och det finns flera skäl att tro så.
För det första var maten god, åtminstone under premiärdagen, det kan både Kopparbergar'n och andra nöjda gäster konstatera. För det andra får man mycket mat för pengarna. Och då talar vi inte om enbart om volymen. Varje dag finns en soppa som entrérätt, sallader, bröd och smör, samt två varmrätter, flera efterrättsalternativ och kaffe på maten. På måndagen var det tomatsoppa, stekt lax med spenat och aromsmör, spare ribs med sås och potatis (även en potatissallad fanns som alternativ), chokladmousse, fruktris och äppelkaka med vaniljsås.
Allt var välsmakande med en touch av något exotiskt slag i kryddningen. Inte kryddstarkt men ändå smakrikt, svensk basmat men lagad av någon som tagit intryck av världens kök.
Så låt oss då presentera mannen bakom anrättningarna, Meinhard Pahlke, född i Tyskland men kan nu utan överdrift kallas kosmopolit. - Man får lov att arbeta som en slags artist, säger Meihard. - Det är mycket nyfikenhet som driver, säger han. Vad finns på andra sidan berget? Med öppna ögon och vilja att lära sig själv och att lära andra, kommer man långt. På frågan om vad han vill att Alla Tiders Tages ska vara, svarar han:
Meinhard med fru har bosatt sig i Bångbro, inte så långt från arbetsplatsen, och förhoppningsvis blir de kvar här länge. Meinhard bekänner visserligen att han får reslust när han ser stora fartyg eller flygplan, men i Bångbro lär väl inte de frestelserna dyka upp i första taget. Yext och foto: Björn Öringbäck |
mm | mm
|