mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Stormöte i Ställdalen

 

13-02-01

 

Ställdalens Byalag och Jimmy Hoppe hade kallat till ett stormöte. Det kom ett 50-tal personer trots att inte informationen om mötet nått fram till alla Ställdalsbor. Mötet kom att handla mycket om Ställdalens framtid och mycket lite om asylboendet.

Jimmy Hoppe, ägare till hotellet (asylboendet) och flerfamiljhusen i centrum berättade om sina planer för Ställdalen. Åhörarna fick höra  om hans privatliv, person och affärside. Han hade informerat sig väl om Ställdalen bl.a genom att läsa den lokala utvecklingsplanen som tagits fram.

Tidigare under dagen hade han gjort ett besök på Opera på Skäret och guidats av Sten Niclasson som också demonstrerat akustiken med sin barytonstämma. Tillsammans med Roger Karlsson hade han också gjort ett besök på Ahlstroms.

Eftersom det framkommit vissa klagomål kring asylboende berättade han att det är migrationsverket som skall ge information bl.a om användande av reflexer. Hoppes kontrakt med migrationsverket går ut 31mars och han är inte alls säker på att det förnyas. Han har investerat i bl.a nytt tak, nya vatten- och avloppsstammar samt nytt kök i hotellet.

Nu är det dags att börja renovera de 58 lägenheterna i f.d Bostadsrättsföreningen. Först måste många lägenheter saneras. Mycket har lämnats kvar när tidigare hyresgäster har flyttat. I f.d. dagcentralen fanns nu ett lager av byggnadsmaterial som skall användas till att göra lägenheterna attraktiva för boende igen.

Jimmy Hoppe vill också få igång en livsmedelsaffär och ställa i ordning lägenhet för ungdomsverksamhet.  Han har själv 7 barn och även arbetat ideellt med utsatta ungdomar så han vet vad som behövs.

Efter en timme bjöd Byalaget till kaffebordet.

Därefter upptogs diskussionerna kring vad Ställdalsborna vill med sitt samhälle och vad Jimmy Hoppe hade för planer. Tyvärr är man i Ställdalen luttrad efter den utförsbacke men upplevet de senaste åren.  Skolnedläggning och stängning av affären har påverkat samhället mycket negativt.  Den negativa inställning sken igenom något men Hoppes positiva syn kom att genomsyra mötet.

Eftersom Jimmy Hoppe gärna berättade blev det inte så många frågor. Men frågan om lyxlägenheter till norrmän kom upp och svaret blev att de planerna finns fortfarande kvar.

Man undrade också lite kring hur man skulle få en matvaruaffär att bli lönsam och där menade Hoppe att det skulle bero på Ställdalsborna själva. Ett exempel stod han själv för. Istället för att tanka i Örebro hade han vänta tills han kom till Ställdalen

Mötet avslutades i en positiv stämning och Ställdalsbor blev lovade ett nytt möte inom en månad. 

Text: Thyra Lundell
Foto: Bengt Lundell

Kommentera

 

mm mm