mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

13-02-01
Pressmeddelande
Bångbro 29 Januari 2013

Stålman har hittat formen

Bandståls vd Torbjörn Nilsson ger sig in i ytterligare en bransch. Efter att hösten 2011 ha startat upp friskvårdscentret Värket med syfte att bidra till lokal utveckling i landets sjukaste kommun förvärvar nu Bandstål grannföretaget Macromould i Bångbro.

– Jag gör det här för att rädda arbetstillfällen på orten och för att jag ser en stor utvecklingspotential i Macromould som gick i konkurs under september 2012, säger Nilsson.

När Torbjörn Nilsson kom in i bilden på Bandstål såg det ganska mörkt ut för företaget. Men efter att ha genomfört en rad organisatoriska förändringar har Nilsson lyckats vända på skutan och i dagsläget är företagets riskbärande kapital cirka 30 miljoner kronor.

Nu hoppas "Stålmannen" kunna göra en liknande resa med Macromould. Han ser en stor utvecklingspotential i företaget, som skapar modeller för formtillverkning. Fokus ligger på båtindustrin, men Torbjörn räknar med att bredda marknaden med inriktning mot bland annat bilindustrin och försvarsindustrin.

– Dessutom finns det mycket att göra inom till exempel kvalitetssäkring, underhåll och marknadsföring, säger Nilsson.

För mer information, kontakta Ägare och VD Torbjörn Nilsson, 0580-888 88 eller 070-689 90 91

Om Bandstål

Familjeföretaget Bandstål B. Nilsson AB har som flexibelt stålservicecenter stor erfarenhet av klippta och slittade produkter i tunnplåt. Vi finns i samhället Bångbro, intill tätorten Kopparberg, i en anläggning som är väl anpassad för den kvalificerade produktion som krävs. En smidig organisation med mycket korta beslutsvägar gör att du alltid kan förvänta dig uppmärksam service och en vilja att klara även svåra utmaningar.

Om Macromould

Macromoulds roll är att vara en neutral pluggtillverkare som använder den senaste tekniken och materialet för att erbjuda kunder i Skandinavien bästa kvalité efter moderna förutsättningar.

Idag konstrueras och designas så gott som alla nya produkter i 3D-CAD-program som ger en rad fördelar i olika hänseenden. Fräsning är en av dem.

www.macromould.se 

T
Det är enligt försäkringskassans så kallade ohälsotal som ljusnarsbergs kommun är sämst i landet i övrigt är vi starka o friska :-)

 

Kommentera

 

mm mm