mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

13-02-08
Pressmeddelande 2013–02–07

Konsertserie inleder Opera på Skärets jubileum – Sveriges ledande romanssångare sjunger Schubert 

Sveriges mest eftertraktade konstellation inom romanssången, Olle Persson och Mats Jansson, ger Franz Schuberts mästerverk ”Winterreise” på Opera på Skäret. Konserten är den första i en serie om tre kammarkonserter under våren och markerar starten på Opera på Skärets jubileumsår.
– Det är fantastiskt roligt att kunna presentera det bästa vi har inom romanssången i Sverige, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare. 

Opera på Skäret fyller tio år i år och firar det med det mest omfattande programmet hittills. Jubileumsåret börjar med en serie om tre konserter. Konserterna ges 9 och 23 mars samt 13 april på nya Kammarscenen, som byggdes förra året för att kunna erbjuda konsertmöjligheter året runt. 

Konsertserien inleds med romanssångaren Olle Persson och pianisten Mats Jansson, som framträtt på de flesta svenska scener och utomlands. De har fått lysande recensioner för sin tolkning av Schuberts mästerverk Winterreise.

Två veckor senare, lördag 23 mars, framför pianovirtuosen och kompositören Stefan Lindgren ett program med dels egenkomponerad musik, dels stycken av bland andra Ravel och Sibelius. För sången står Sten Niclasson, baryton, som bland annat sjunger text av Gustav Fröding.

Lördag 13 april presenterar sopranen Kamila Benhamza och pianisten Marc Verter ett inspirerande program om kvinnors liv och öde med musik av bland andra Robert Schumann. 

- Det känns mycket bra att inleda vårt jubileumsår med en serie kammarkonserter, som jag hoppas kommer att bli riktiga högtidsstunder för publiken, sager Sten Niclasson.

Biljetter till kammarkonserterna säljes via Opera på Skärets hemsida, www.operapaskaret.se.

Sommarfestivalen, som pågår under juli och augusti, erbjuder konserter och andra arrangemang vid sidan av Rossinis komiska opera Barberaren i Sevilla. Det kompletta festivalprogrammet inklusive alla medverkande artister presenteras i slutet av februari.

För ytterligare information, kontakta:
Sten Niclasson
, konstnärlig ledare. Telefon: 0708–90 15 02. E-post: sten@operapaskaret.se
Se även www.operapaskaret.se.

Opera på Skäret drivs av Kulturcentrum Ljusnarsberg, en ideell stiftelse vars syfte är att driva och utveckla den internationella operafestivalen på Skäret samt att medverka till utvecklingen av kommunens och regionens kulturliv. Opera på Skäret samarbetar med Ljusnarsbergs kommun, Regionförbundet, Länsmusiken, Länsteatern och Musikhögskolan i Örebro. Projektet stöds av privata sponsorer som The Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

 

Kommentera

 

mm mm