mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Vi har fått ett nytt pressmeddelande från Opera på Skäret och ur detta återger vi följande.

Opera på Skäret jubilerar med världsstjärnor och Rossini

I sommar arrangerar Opera på Skäret den tionde operafestivalen i operahuset vid sjön Ljusnaren utanför Kopparberg. Festivalen har med åren vuxit ut till landets ledande sommaroperafestival. Årets opera blir Barberaren i Sevilla av Gioacchino Rossini, den första uppsättningen av en komisk opera på Stora scenen. Precis som tidigare år blir det en sprakande sångarfest med en rad internationellt väletablerade solister.

Festivalen bjuder också på två jubileumskonserter på Stora scenen, med flera världsstjärnor som tidigare sjungit på Skäret och nu kommer tillbaka för att förgylla jubiléet.

Artisterna, produktionsteamet och det kompletta festivalprogrammet presenteras traditionsenligt på ett pressmöte med levande musik tisdag 26 februari i Örebro. Då börjar också biljetterna till festivalen säljas.

Vid pressmötet deltar Sten Niclasson, grundare och konstnärlig ledare, två av sommarens solister med pianist samt årets regissör. Värd är landshövding Rose-Marie Frebran i egenskap av ordförande i Operarådet för en samverkansopera i Örebro län.

Opera på Skäret drivs av Kulturcentrum Ljusnarsberg, en ideell stiftelse vars syfte är att driva och utveckla den internationella operafestivalen på Skäret samt att medverka till utvecklingen av kommunens och regionens kulturliv. Opera på Skäret samarbetar med Ljusnarsbergs kommun, Regionförbundet, Länsmusiken, Länsteatern och Musikhögskolan i Örebro. Projektet stöds av privata sponsorer som The Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Kopparbergar'n har för avsikt att delta i pressmötet och att rapportera vidare till våra läsare.

 

Kommentera

 

mm mm