mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Årsmöte i Ställdalens Naturstudieklubb  

13-02-19
I lördags samlades ett 25-tal medlemmar i Ställdalens Naturstudieklubb för att hålla årsmöte.

Mötet startade med sedvanligt årsmöte som leddes av Thyra Lundell, ordförande och Märta Dahlberg, sekreterare. Till ordförande för kommande år valdes Thyra Lundell. Övrig i styrelsen blev Gunnar Björkman, Willy Andersson, Inger Ljungqvist, Märta Dahlberg,

Hans Eriksson och Kjell Hansson. Ersättare Lars Erik Pettersson, Kerstin Andersson och Kerstin Kuismin. Styrelsen kommer att konstituera sig senare. 

Efter mötet serverade klubbens värdinna, Kerstin Kuismin, soppa och bröd av egen tillverkning, mycket gott.

När vi ätit och umgåtts tog nye ordförande i VOF,  ( Västmanlands Ornitologiska Förening) Lennart Waara, till orda. Han började med att berätta om VOF:s verksamhet och vikten av att rapportera ovanlig fåglar så man kan få en bra statistik på hur läget är på den ornitologiska fronten i Västmanland och även nationellt. Sedan fick vi också se prov på att han var en god naturfotograf. Det var mest Ölandsbilder, men också bilder från Oset, och Knuthöjdsmossen. Lennart ställde också de mest botanikerkunniga bland åhörarna på prov. Han hade fotograferat blommor som han inte visste namnet på. Men nu fick han nästa alla frågetecknen uträtade. Mötesdeltagarna ställde en hel del frågor och hade egna berättelser att delge Lennart efter hans bildvisning var slut.

Innan mötet upplöstes drack vi kaffe och pratade en stund. Många uttrycket att dom hade haft stort utbyte av eftermiddagens sammankomst.  

Text: Thyra Lundell
Bild: Bengt Lundell

 

Kommentera

 

mm mm