mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Klot

13-02-22
Under sportlovet tittade Kopparbergar'n förstås också in bowlinghallen, för att se om där fanns några barn. 

Vi hittade Alva, Filippa, Hilma och Hugo, som just hade spelat klart en omgång. De var nu på väg tillbaka till fritidshemmet Åstugan i Ställdalen.

De väntade bara på att Elov Elvenäs (bakom disken) skulle skriva ut en resultatlista att ta med hem.

Vid ett bord satt Klara (6) och Tove (3) med varsin glass och en farfar som betalade kalaset. Farfar heter Rune Andersson och är ordförande i Stjernfors Golfklubb, så vi frågade vad som pågår där, så här på vårvintern.

- Det är ganska mycket som pågår, berättade Rune. Dels håller vi som bäst på att jaga sponsorer, och vi håller på att rekrytera personal för både banans skötsel och för caf'éet. Det blir ingen restaurangverksamhet i år, utan vi nöjer oss med café. All personal rekryteras via arbetsförmedlingen, och det handlar uteslutande om bidragsanställda.

Under tiden har flickorna slickat i sig sina glassar och vill iväg på nya äventyr, så även Kopparbergar'n drog vidare till...

Hjul

Hjul? Mjaa, åtminstone virtuella sådana. I motorklubbens stuga hade man öppet måndag och tisdag eftermiddag, och Kopparbergar'n tittade in på tisdagen. Då var det bara två killar som körde virtuellt rally, och så Esbjörn Wass, som övervakade det hela, och guidade Kopparbergar'n.

Emil och Rasmus Wass är bröder, och de sitter i varsin riktig rallystol när de ”kör”. Ratt, växelspak och pedaler ger rätt känsla, och på de stora skärmarna framför sig ser de banan. Skärmarna är vanliga TV-apparater, och programvaran är lagrad i ett par Play Station.

Det finns många olika banor att välja på, men bröderna väljer likadana. Det blir mer som att tävla på riktigt då. I lurarna hör de sin bils ljud, men också kartläsarens röst, som läser banan framåt.

- I går kväll, då vi hade Jakob Jansson här, kom det cirka 25 personer, säger Esbjörn. Då var det kö till förarstolarna.

- Har man någon nytta i riktig tävling av att träna vid skärmen? undrar vi.
Vi får veta att det bland annat finns toppförare som använder körsimulator för att lära in kända sträckor före tävling.

- Vad har klubben för sig för övrigt, just nu?

- Närmaste uppgiften är att hjälpa till vid ”Dan Anderssons Minne i Grangärdetrakten på lördag. Våra egna tävlingar, Kopparsvängen och Koppartunnan ligger ju båda på sommartid numera. Vi har ju tidigare provat med modellracing här utanför klubbstugan. Kanske vi provar igen till våren – sommaren. Den som vill veta mera om klubben och vår verksamhet är välkommen att besöka vår hemsida på www.mkk.nu eller prata med någon av oss i klubben.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm