mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Skidor, bad och bössor

13-02-24
Här följer ännu en liten rapport från sportlovet i Ljusnarsberg. Vintervädret har varit ganska bra den här veckan, bra med snö och ingen tö men ändå inte så kallt. Solsken har vi tyvärr inte sett så mycket av, men det kan vara skönt att vara ute ändå. Hyfsat bra förhållanden för skidsport alltså, och det har så klart lockat många besökande till Klacken, där både backen och längdspår stått preparerade.

Kopparbergar'n, som själv aldrig varit någon hejare på skidor, vare sig på längden eller tvären, nöjde sig med att ta en bild av backen på lite avstånd och gick sedan in till bassängen.

Backen stängde klockan fyra och många valde att åka in i det sista, men sen var det skönt med ett bad. Varmast var det förstås i bubbelpoolen, där trötta muskler fick en stunds välbehövlig massage.

Esaias gillade vågen. Han var inte här bara för att bada med sin pappa, utan passade på att hälsa på farmor och farfar också.

Cajsa och Alicia tog sig ett dopp i bassängen när slalombacken stängt för dagen.

Det började skymma så smått nu, så Kopparbergar'n fortsatte till Garhytteskolan, där Ljusnarsbergs skytteförening har sin lokal. Skytteföreningen stod med i sportlovsprogrammet, men kallade aktiviteten för Prova-På-Vecka för alla åldrar. Samtidigt stod det också att man bara hade öppet torsdag 17:00 – 19:00, vilket ändå betyder att man startade en halvtimme tidigare än andra veckor.

Det är naturligtvis svårt att veta, hur många intresserade som kan tänkas komma, men man borde ha haft en beredskap för att det en sån här gång kunde bli betydligt fler än de 2 – 3 skyttar som brukar träna på andra torsdagskvällar.

Nu blev det i stället så, att ett tiotal barn fick utstå en tålamodsprövande väntan innan det blev deras tur. Det blev väl inte heller direkt lättare eftersom några äldre personer stod före i kön.

De barn som ändå fick komma in, blev väl omhändertagna och fick hjälp och instruktioner av de båda närvarande ledarna.
Vapnen som kom till bruk var av typ luftgevär, men även på det här området har det tydligen hänt en hel del sedan Kopparbergar'n var en liten grabb och sprang omkring med en föregångare til dagens modeller. Nu laddas bössorna med cykelpumpstora cylindrar som fylls med komprimerad luft. En sådan cylider räcker till mer än 100 skott och den kan sen fyllas på igen, gång efter gång.

Viktor avslutade sitt pass, som en av de första. Han har aldrig provat på luftgevärsskytte förut, men tycker att det var kul och kan tänka sig att fortsätta.

Att vara medlem är billigt, berättar Eila Harju, som är en av de båda närvarande ledarna. Det kostar 150 kronor per år och 300 för hel familj. Och då igår ammunition och annan förbrukning. Föreningen är inte så stor, så det finns plats för fler medlemmar. Framför allt behövs det fler som kan hjälpa till som ledare.

Kopparbergar'n sneglar ut på den skara barn, som fortfarande, efter 40 minuters väntan ännu inte "kommit till skott" och kan inte annat än hålla med. Det hade nog behövts ett par personer till för att bytena vid skytteplatserna skulle flyta betydligt smidigare. Men blir det en uppsving för sportskytte, så kommer nog både aktiva och ledare att strömma till.

ext och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm