mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
hem  

Arbetslag från Byalaget

13-12-10
Ingen som under sommaren och hösten passerat Ställdalens centrum har väl kunnat undgå att lägga märke till den uppsnyggning av miljön, som Byalaget genomfört.

Välkomsttavlor har dykt upp vid infarterna till samhället, blomlådor har placerats ut, blomlökar planterats och en omfattande röjning har utförts i grönområdet mellan gatan och järnvägen och ett trevligt skydd mot väder och vind har satts upp vid busshållplatsen.
Kopparbergar'n har träffat gänget som genomfört den största delen av jobbet.

I Ställdalen går Byalaget och PRO hand i hand, så vad är naturligare än att några ”gubbar” med ork och arbetsvilja i behåll, tagit på sig stora uppgifter för att såväl besökande som boende ska få ett trivsamt intryck av centrala Ställdalen. Varje tisdagsmorgon träffas de och jobbar idéellt några timmar.

När Kopparbergar'n dök upp hade arbetslaget kaffepaus i byalagets lokal. De hade just avslutat årets sista pass med röjningsarbetet, och nu väntade de på att Johannes Hoppe skulle komma med traktorn och ta bort rishögarna.

- Det finns visserligen ett område kvar i södra delen, säger Bengt Andersson, som fungerat som samordnare av resurserna. Men resten sparar vi till våren.
Vi har sparat ihop ris och sly, så att det räcker till majbrasan nästa år, och säkert skulle det räcka till två.



Traktorn kommer knattrande, och gubbarna ger sig ut för att se till att allting kommer med, även de småkvistar som Johannes missar med klon på lastarmen.



När allt ris städats bort, ger sig gubbarna i kast med nästa uppgift. Nu är det borden till lördagens julmarknad som ska plockas fram och ses över, så att de är i ordning.
Men Kopparbergar'n har inte tid att stanna längre, utan lämnar Ställdalen för andra besök.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentar

Anita Aldén
Ja dom har verkligen gjort fint, dom är så duktiga och Bengt andersson är det full fart på där saknas ingen lathet.

 

Kommentera

mm mm