mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Heldag om företagande

13-12-01
Tisdagskvällens pubkväll på Bångbro Herrgård då årets entreprenörer utsågs, var en festfull avslutning på en dag som helt gick i företagandets tecken.

Tidigare på dagen hade ett trettiotal företagare, politiker och representanter för Företagarna Bergslagen samt Ljusnarsbergs Industri- och Hantverksförening, samlats för att i mindre grupper diskutera utveckling och framtid i Ljusnarsbergs kommun.

- Det var en fullspäckad dag med olika infallsvinklar och workshops under eftermiddagen med tema Ljusnarsberg, berättar Gunilla Pöshhacker. Hur vi ska marknadsföra kommunen och vilken "bild" vill vi ge andra.
Massor av ideér flödade under dagen och olika grupper utsågs för att jobba vidare med några av ideérna som kom fram. Vi ska träffas igen senast i mars och återkoppla till dagen. Engagemanget var på topp hela dagen!



Kvällen inleddes med ett anförande av Ulla-Britt Norgren, ordförande i Företagarna Orebro Län. Hon berättade om organisationen och gav exempel på vilka fördelar man kan få som medlem:
Erfarenhetsutbyte genom olika nätverk, kurser, mentorer – bollplank, rabatter på drivmedel och hotellrum mm.



Fredrik Johansson, proffessionell cyklist och en av Ljusnarsbergs ambassadörer, tog sedan över och berättade livfullt och medryckande om det samarbete som krävs för att ett tävlingsteam ska nå framgångar.

- Det kan vara svårt att glädjas åt andras framgångar, sa Fredrik bland annat. Men samarbete är ändå helt nödvändigt. Det är viktigt att känna varandra väl. Allt måste grundas på tillit och respekt. Jag tror att det fungerar ungefär likadant inom näringslivet.

Klas Brynte, som tidigare har haft hand om ”Entreprenörskap i skolan”, medelade att han nu lämnar över till hustrun Camilla Brynte.



Från kommunens sida deltog Bo Wallströmer och Tomas Larsson, och de karaktäriserade dagen som engagerande med massor av optimism och framtidstro. De framhöll också de satsningar som gjorts, bland annat på kollektivtrafiken och den nya väntsalen, samt att pengar anslagits till vidare arbete med industriområdet Dalskogen. Men fler satsningar behövs, bland annat i vägnätet och inom IT.



Tillkännagivandet av årets entreprenörer har vi ju redan berättat om, men för ”nytillkomna läsare” kan vi ju upprepa att Tom Hoel erövrade utmärkelsen i vuxenklassen, 

medan tjej-författarna bakom boken ”Lär dig av Superhjältarna” fick ungdomspriset.



Kvällen avslutades med en middag, lika vacker som läcker, något som Thomas Westlund alltid skämmer bort sina gäster med.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm