mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Julafton i Församlingshemmet

13-12-25


Det var full verksamhet i Församlingshemmet, när Kopparbergar'n kom dit på julaftons eftermiddag och det doftade mat från köket. 

Där var flera "kockar" igång och lagade både traditionell svensk julmat och mat från flera länder, främst i mellanöstern. 

Skinka, köttbullar, Janssons Frestelse och revbensspjäll, blandades med farfalle, taboleh och grönsaker som chili och oliver. Det blev ett vackert julbord. 

Så samlades alla framme vid podiet där Per Åkesson hölll en liten julbön, med sång och bibelläsning. Stilla Natt och julevangeliet berättade om varför vi samlats till julfirande och alla kände gemenskap och glädje.

Efter att glöggen serverats, fick alla ca. 40 gäster sätta sig till bords och man åt och samtalade på olika språk allt efter förmåga. 

Stämningen var både livlig och högtidlig. Ingen behövde lämna borden hungrig. Alla hade fått något man kände igen. 

Efter maten fick barn och vuxna dansa kring granen och en del av dem hade aldrig varit vare sig små grodor eller gjort som alla i Räven raskar... 

Grinolle och Skrattolle var riktiga höjdare och barnen dansade, sjöng och skrattade.

Fru Kopparbergar'n var riktigt andfådd, när tomten kom och det blev en paus i jullekarna. Han delade ut godis till alla, stora som små.

Sen blev det blev dags för efterrätten, en underbar libanesisk kaka med rosenvatten, grädde och mandelflarn. Och så blev det kaffe förstås med kakor och godis, men då hade många redan gett sig av hemåt, för att natta sina barn. Men flera hjälptes åt att duka av och diska, för att det skulle vara klart innan midnattsmässan började. 

Hur många som gick till den vet Kopparbergar'n inte, för vi var trötta och begav oss hemåt mot Stjärnfors fyllda av den känsla man har, när man haft en alldeles särskild positiv upplevelse.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

Kommentera

mm mm