mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Första Advent

Full rusch i Blå Soffan

13-12-03
I Galleri Blå Soffan samlade Ljusnarsbergs Slöjd- & Hantverksförenings adventsutställning massor av folk. 

Lillemor Israelsson bjöd på glögg 

och några elever ur musikskolan spelade julmusik.

Utställarna hade idel kvalitetsalster på borden och eftersom mycket av det som bjöds ut passade till julklappar så var det fart på handeln också. Hembakat bröd salufördes också på flera ställen och det hade också en rykande åtgång.

Utställningen pågår till den 22 december på de sedvanliga öppettiderna så den som inte hade möjligheter att vara med den första advent, får fler tillfällen.

Blåsig julmarknad på Malmtorget

13-12-03

Föreningar, företag och enskilda fyllde Malmtorget med sina stånd under eftermiddagen den första advent. Någon vidare julstämning ville dock inte infinna sig eftersom det var blåsigt väder och helt snöfritt på marken. Köplusten var dock relativt god, åtminstone på sina ställen.

Lions Club till exempel, sålde slut på påde korv och lotter långt innan marknaden var över. Det var väl i och för sig inte konstigt, för korven gav ju lite värme i snålblåsten och många lottköpare lockades av det generösa prisbord som lokala företag sponsrat med.



På ett annat ställe bjöd Jonas Karman ut diverse udda delikatesser som inlagda granskott och syltade kantareller, men det verkade som om Ljusnarsbergarna håller sig till mera traditionell kost. 

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm